Dømte kamp i UAE 48 timer før skandalen

Premier League-dommer Darren England dømte en kamp i De forente arabiske emirater (UAE) bare 48 timer før hans feilgrep under Tottenhams seier over Liverpool. Det skriver

Sammen med assistenten Dan Cook var Darren England ansvarlig for en monumental feilvurdering som førte til at Luis Diaz mål ble feilaktig annullert for offside. Duoen ble deretter fjernet fra VAR-oppgaver for resten av helgen etter at PGMOL erkjente og beklaget feilen.

Men England har kommet enda mer under lupen etter at det ble kjent at han ledet VAR for kampen mellom Sharjah og Al Ain i UAE Pro League på torsdag, med Cook som assistentdommer. Ifølge The Times, godkjente PGMOL-sjef Howard Webb deres oppdrag etter at UAE Pro League henvendte seg til FA.

Oppdrag i UAE – en interessekonflikt?

Det reises nå spørsmål om duoen’s arbeidsmengde, og mange lurer på om tretthet etter den utenlandske turen spilte en rolle i deres feilaktige håndtering av Diaz-episoden. Dommer-duoen kom tilbake til London på fredag etter en tre dagers opphold i Gulfstaten.

Noen har til og med satt spørsmålstegn ved integriteten til de to dommerne, og argumenterer for at frilansing i et land som effektivt eier en av klubbene i Premier League (Manchester City) utgjør en interessekonflikt.

Uansett vil deres handlinger gjøre lite for å øke tilliten til dommerne, eller dempe stormen rundt VAR for øyeblikket.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds