Dortmund med Haaland-prislapp

Du må ha levd under en stein for ikke å ha fått med deg den internasjonale interessen norske Erling Braut Haaland har vekket hos de største fotballklubbene i verden. Det finnes faktisk langt færre enn fler klubber som ikke ville tatt imot jærbuen.

Riktignok har det vært ryktet at prislappen ikke vil være like lett å imøtekomme for små som store klubber. Minst 150 millioner pund, er ryktet som stått sterkest, noe som har skremt bort de aller fleste interessentene.

Der Dortmund-styret har sagt at Haaland denne sommeren ikke kommer til å bevege på seg under noen omstendigheter, har for eksempel Pep Guardiola i Manchester City kryptisk kommentert at de på ingen måte har noen intensjon om å punge ut den typen summer for den talentfulle 20-åringen.

Men, som vi alle vet, ligger det stor butikk i å drive opp priser ved å gjøre de mest ønskede spillerne mindre tilgjengelige.

Der ryktene har dempet seg rundt Haaland, og fokuset forsvunnet over på ryktebørsstjerne Jadon Sancho, har det nå blitt sagt at Haalands tjenester blir tilgjengelig denne sommeren. Men bare for de som har nettopp 150 millioner pund å godtgjøre med.

Manchester United har fortsatt ikke åpnet for at franskmann Paul Pogba skal signere ny kontrakt, og er igjen interessert i å signere Jadon Sancho. Nå som prisen skal ha gått noe ned, er det riktignok i den anledning flere engelske klubber som har meldt seg på listen over interessenter.

Det er Sky Sports som melder ryktene, og forteller at prislappen på Sancho, som forrige sommer var på 108 millioner pund, skal nå være redusert til lunkne 80 millioner.

Der Sancho har en slags gentlemansavtale som innebærer at han kan dra dersom det ikke blir CL-spill med Dortmund, i tillegg til at Dortmund får et akseptabelt bud, har ikke Haaland den samme. Du må derfor se på en økonomisk bulk på nesten to stykk Jadon Sancho for å få nordmannen som spiss for din klubb neste sesong.

Haaland skal være lite interessert i å bli i Dortmund, dersom de ikke kvalifiserer seg til CL-spill. Om ingen klubber hoster opp 150 millioner pund denne sommeren, ønsker Dortmund å beholde ham. Det samme kan man ikke si for Haaland, som ryktes å ønske å gå uansett, dersom han ikke får muligheten til vise seg frem i turneringen han er så forbanna god i.