Drar Donny?

Donny van de Beek har totalt spilt 141 minutter så langt denne sesongen. Seks av disse minuttene er i Premier League, på slutten av kampen i seieren mot Newcastle. Nederlenderen viste tydelig sin misnøye med å ikke bli byttet inn da Manchester United slet mot Villarreal i Champions League. Det er tydelig at ting ikke har blitt sånn som van de Beek hadde tenkt denne sesongen.

Rapportene i sommer antydet at han hadde trent meget godt, og nærmest gjennomgått en fysisk transformasjon med å legge på seg mer muskelmasse. Han fikk vist seg godt fram i treningskampene, men ved sesongstart var han tilbake på benken igjen, slik han var så ofte forrige sesong.

De siste dagene har brakt nyheten om at Everton sin fotballdirektør, Marcel Brands, bekreftet i et intervju at van de Beek stod på sommerens liste over spillere de var interessert i. Det var snakk om et utlån, som først så helt umulig ut, men mot slutten av overgangsvinduet åpnet det seg en mulighet. Utlånet ble stoppet i siste liten, og ryktene skal ha det til at det var Ole Gunnar Solskjær selv som var tydelig på at man måtte beholde midtbanemannen.

Dette skal ha vært en frustrasjon for van de Beek, som naturligvis ønsker spilletid og å få vist seg fram i Premier League. Når spilletiden har vært såpass begrenset som den har vært denne sesongen, er frustrasjonen veldig forståelig. Nå ryktes det at Everton vil gjøre et nytt framstøt i januarvinduet, og da spørs det hva Manchester United bestemmer for van de Beek.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds