Drømmelaget i desember – Fantasy Premier League

Fantasy-ekspertene på Premier League Norge har valgt ut sitt drømmelag for årets mest hektiske fotball-måned – desember.

Budsjett: 103,2 millioner

 

Trippel Chelsea:

Chelsea-backene James og Chilwell har hatt en helt enorm sesong sålangt. For sistnevnte ser eventyret ut til å ha fått en brå slutt med en stygg skade, men Reece James fortsetter å levere ekstremt sterke offensive tall.

Drømmelaget i desember - Fantasy Premier League

Kombinert med Chelsea sitt vanligvis bunnsolide forsvar (utenom når Jorginho prøver seg som libero) utgjør dette en dødelig kombo som har sørget for tosifrede poeng hele 4(!) ganger i år.

Thomas Tuchel har friskmeldt høyrebacken som var ute med skade forrige runde, og får selvsagt plass på vårt desember-lag.

Med seg på laget får han lagkameratene Alonso og Callum Hudson-Odoi.

Hudson-Odoi har startet fem av de siste seks kampene for Chelsea, og har høyest xA av samtlige midtbanespillere i denne perioden.

Kampprogrammet ser veldig fint ut for hele desember, med få skikkelig vanskelig kamper. Spesielt etter den røde bortekampen mot West Ham.

Trippel Liverpool

Det er langt enklere å forsvare det å ha tre Liverpool-spillere på laget, ettersom både Salah og Trent Alexander-Arnold bør være selvskrevne for enhver fantasy-manager med litt selvrespekt. Drømmelaget i desember - Fantasy Premier League

Sistemann fra Liverpool er Diogo Jota. Før den kommende runden er Jota den midtbanespilleren som har fått nest flest poeng sammen med lagkamerat Sadio Mané. Begge står med 76, kun slått av Salah med sine smått utrolige 146 poeng.

Liverpool har et fantastisk kampprogram den kommende måneden, og Diogo Jota er i storform (30 poeng de siste tre rundene)

FIrmino er ute til og med neste runde, noe som trolig betyr at Portugiseren får spille fra start både mot Wolves og Aston Villa.

Det er godt mulig at Jota blir henvist til benken en gang eller to i løpet av desember, men den risikoen er verdt å ta for spillets mestscorende etter Salah.

Ronaldo må med!

Det har sannelig vært en høst med både opp- og nedturer for Ronaldo. Hans største personlige nederlag kom kanskje da han ble benket mot Chelsea, men du verden som han slo tilbake i midtuka.Drømmelaget i desember - Fantasy Premier League

Et stort jafs på toppscorerlista gjør at det  nå bare er 4 spillere som har flere mål enn Ronaldo. Til tross for en mystisk gul trekant føler vi oss imidlertid trygge på at Ronaldo kan skyte seg gjennom jula med bravur. Kampprogrammet kunne dessuten knapt vært bedre, og juryen er enstemmig: Ronaldo må med!

Resten av laget

Budsjettet på 103.1m gjør at vi får plass til to spillende keepere i Ramsdale og Bachmann.

I tillegg til dobbel Chelsea i forsvar og selvskrevne Alexander-Arnold, har vi valgt å gå for Sergio Reguilon og Joao Cancelo.

Cancelo (6.7m) har levert litt i bølger de siste rundene, men er forsvarsspilleren med nest flest poeng – kun slått av Trent. En spiller du må ha på laget.

Offensive Reguilon (5.2m) er den eneste spilleren vi tør å ta med fra Contes “nye” Tottenham. Ett mål, en assist og to rene bur har sørget for 26 poeng på de siste tre kampene.

Lite penger på konto?

Sliter du med å skrape sammen nok cash til laget, er det mulig å gjøre noen små endringer for å få balanse i regnskapet.

Bachmann som reservekeeper kan fint byttes ut til fordel for Gunnarson (3.9m). Det samme gjelder vår kjære landsmann Joshua King. Både Bachmann og King er spillere som er nice-to-have, men ikke need-to-have. Totalt sparer du 1.6m her

Michail Antonio(8.0) er heller ikke bankers på laget for den som må kutte kostnader. Muskelbunten har et fantastisk program etter Chelsea-kampen, men det samme gjelder spisskollega Ivan Toney (6.7m). Her er det mulig å spare 1.3m

Om du er helt fersk i gamet, eller bare har et radmagert budsjett på 100m, vil du fortsatt mangle 0.2m for å kunne registrere laget. Om det skulle gjelde deg, kan du sette inn Mendy(4.3m) for Sissoko(4.5m).

*Vi regner med at de aller fleste har en lagverdi+bank på mellom 101 og 105 millioner. 

Drømmelaget i desember - Fantasy Premier League

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds