Klopp vil ha fem bytter i Premier League

Dronningens død gir Klopp mer tid til å få orden i rekkene

Litt over lunsjtid ble det klart at helgens Premier League-runde blir utsatt som en følge av Dronning Elizabeth den andres død torsdag. Hun ble 96 år gammel. Det er erklært sju dagers sørgetid i Storbritannia, til etter Elizabeths begravelse.

Elizabeth ble født i april 1926, like før Huddersfield Town tok sitt tredje ligamesterskap på rad (av totalt tre). Hun tok over den britiske tronen i 1952, da Manchester United vant sitt første ligagull på over 40 år. Dronningen var sportsinteressert, med en forkjærlighet for West Ham United og Arsenal, og var ofte å se på Wembley i forbindelse med FA-cupfinaler.

Wolves og Ajax

Vi kondolerer til kongefamilien og det britiske folk, men tenker vi på det rent fotballmessige, så er Majestetens dødsfall godt nytt for Liverpool og manager Jürgen Klopp. Wolverhampton Wanderers skulle ha kommet til Anfield ved middagstider i morgen. Denne er nå altså utsatt. Det kan også tirsdagens Champions League-kamp mot Ajax bli.

Dermed er sannsynligvis neste kamp som Klopp kan forberede sitt lag på, bortekampen mot Chelsea i London. Chelsea har fått sin nye manager – eller Head Coach som de kaller det, Graham Potter, på plass fra Brighton & Hove Albion.

Ni dager til neste oppgjør altså og det er helt klart; Jürgen Klopp trenger hver eneste minutt av de ni dagene. Onsdagens 1-4-tap mot Napoli i første gruppespillkamp i Champions League, må få alle varsellampene til å lyse og sirene til å ljome både i Kirkby og på Anfield. Liverpool spilte en fotball der minnene gikk tilbake til klubbens mest upopulære manager, Roy Hodgson, der de røde knapt greide å angripe.

Liverpool spilte en grufull kamp, der lagdelene ikke hang sammen, der flere sentrale spillere virket som de hadde stilt opp helt uforberedt og der hele laget spilte langt under pari i samfulle 90 minutter.

For å nevne to av de som vanligvis er de beste spillerne; Mohamed Salah må snarest begynne å levere mål igjen og Virgil van Dijk har begynt denne sesongen langt unna tittelen verdens beste midtstopper verdig.

Jürgen Klopps største varemerke er Gegenpressing, men dette så man ikke noe til i sør-Italia onsdag kveld. De røde ble så til de grader tatt på senga og presset tilbake at det var vondt å se på.

Aldri god tid

Man får aldri god tid i internasjonal fotball. Det viste siste uke også, med sparkingene av Thomas Tuchel i Chelsea og Domenico Tedesco i RB Leipzig, etter dårlige resultater i første gruppespillkamp i Champions League.

Klopp er nok et stykke unna å lide samme skjebne, men klubben har ikke framstått så gode som de har vært tidligere så langt denne høsten. Spillerne har virket slitne og utladede og det er ukjent for Klopp sine lag.

Det er en kjensgjerning at Pre Season var kortere denne sommeren og det kan hende at det har virket inn på laget, selv om dette ikke er annerledes enn det er for de lagene de møter.

Liverpool var imidlertid en av lagene som brukte minst i overgangsvinduet. Darwin Nunez og Fabio Carvalho er gode spillere, men når man mister Sadio Mane, så må det kanskje inn enda flere. Og når midtbanen lider av skader på sentrale spillere, så mister laget flyten. Det er ingen tvil om at Klopp burde fått inn enda mer kvalitet i laget i dette vinduet.

Laget er kommet dårlig ut i ligaen og har tapt mange poeng og ligger bak tittelforsvarer og favoritt, Manchester City. Og med 1-4 i første gruppespillkamp mot Napoli, så er man kommet skjevt ut også i Champions League.

Neste mann ut

Fotball er et rart spill da. Jürgen Klopp har blitt genierklært helt fra han tok over laget i 2016. Så snart de nå har spilt noen dårlige kamper, så kommer murringen og noen har til og med sagt at tyskeren kan bli den neste manageren som må ta sin hatt og gå i Premier League.

Bournemouth var først ute, da de avskjediget Scott Parker. Chelsea ble andre lag ute, da de vinket farvel til Tuchel. Sammen med gamle kjenninger som Leicester Citys Brendan Rodgers og Aston Villas Steven Gerrard, nevnes altså Klopp som tredje manager på vei til NAV.

Vi velger å tro at Klopp viser sin kløkt og får et vinnerlag ut av Liverpool igjen, men lett blir det ikke. Flere spillere må snarest finne igjen formen sin. Og når det neste vinduet kommer når nyttårsrakettene har nådd bakken, så er det bare en ting å gjøre. Finne fram Visa-kortet og begynne å handle spillere og utvikle stallen ytterligere.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds