Duket for Joe Gomez inn i Liverpools skadeplagede midtforsvar

Det jobbes intenst i Liverpools helsestab for å få Joël Matip klar til sesongens første hjemmekamp mot Crystal Palace mandag kveld.

Et alternativ er Nathaniel Phillips, men sannsynligvis er det Joe Gomez som går inn som erstatter og blir Virgil van Dijk sin midtstopperkollega.

Anvendelige Gomez

Engelske Gomez har skrevet ny kontrakt og er fortsatt i manager Jürgen Klopp sine planer, til tross for at han har vært plaget mye med skader og for det meste har fristet tilværelsen et stykke unna førsteelleveren.

Gomez er en anvendelig forsvarsspiller. Han kan gå inn på begge sidene i forsvaret, men er best som midtstopper. Han er fortsatt bare 25 år gammel og har vært i Liverpool i sju år. Gomez viste tegn i flere av de kampene han fikk muligheten siste sesong om at han er bedre enn på flere sesonger.

Han satt på benken i London sist lørdag, det gjorde ikke konkurrenten om en sjelden mulighet på midtstopperplass, Phillips.

Phillips var med å sikre Bournemouths opprykk til Premier League på utlån i sørkystklubben og vendte tilbake til Merseyside etter sesongslutt. Midtstopperen er like langt unna sikker plass på Anfield og var tiltenkt et nytt utlån, men dette er foreløpig stanset på grunn av at den faste midtstopperen, franske Ibrahim Konaté, er skadet.

Klopp opplyste på fredagens pressekonferanse at han er ute i en måned til.

Laget

Førstekeeper Alisson Becker ble klar fra sin skade og voktet målet i første ligakamp mot Fulham på Craven Cottage.

Trent Alexander-Arnold spiller høyreback, Virgil van Dijk midtstopper og Andy Robertson er venstreback. Kostas Tsimikas er skadet.

Konstellasjonen på midtbanen er enda usikker enn hva tilfellet er på midtstopperplass. Klopp sa under pressekonferansen at de sannsynligvis er ferdig med handlingen, men at de vil foreta seg noe dersom “den rette” blir tilgjengelig. Situasjonen er nå så vanskelig at det sannsynligvis snakkes i korridorene og på kontorene på Anfield og ved treningsanlegget i Kirkby og telefonen har nok gått både en og ti ganger til eier John Henry i løpet av august. Det er 17 dager igjen av overgangsvinduet og noe kan fortsatt skje.

Liverpool kan stille på beina et slagkraftig lag, men skader på flere spillere gjør at det nok begynner å nærme seg en smerteterskel for når det må gjøres noe. Med flere spillere ute, så blir ikke bredden i troppen så god som den burde vært.

Fabinho spiller defensiv midtbane mot Crystal Palace mandag. Thiago Alcantara, Curtis Jones og Alex Oxlade-Chamberlain er alle skadet og utilgjengelige. Jordan Henderson er et godt tips for en startplass mot Crystal Palace. Den siste midtbaneplassen står mellom Naby Keita, Harvey Elliott og Fabio Carvalho. Kanskje med Keita som “favoritt”.

Angrepet vil med overveiende sannsynlighet bestå av Luis Diaz, Mohamed Salah og enten Roberto Firmino eller Darwin Nunez. Kanskje lar Klopp sommerkjøpet Nunez få sin første startplass foran egen fans ved første mulighet? For å få godfølelsen først som sist, liksom? Diogo Jota er skadet.

Etter en litt trang åpning på ligasesongen, der det ble ett poeng etter en ikke alt for bra kamp i hovedstaden, der det bare en ting som gjelder mot Patrick Vieiras Crystal Palace mandag kveld; tre poeng. Skal de helrøde henge med høytflyvende Manchester City (som møter Bournemouth hjemme lørdag), så er det bare å komme seg på vinnersporet først som sist.

Fjorårets kamper

Fjorårets kamper endte med seier 3-0 på Anfield (Mané, Salah og Keita) og seier 3-1 på Selhuirst Park (van Dijk, Oxlade-Chamberlain og et straffespark fra Fabinho).

Kan det bli en ny 3-0?

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds