– Eierne kommer til å støtte meg

Hvorvidt Ødegaard blir værende i London eller ikke gjenstår å se, men det virker uansett som at det blir spillerutskiftninger på The Emirates i sommer. Blant andre The Times skriver at 39-åringen i sjefsstolen i Nord-London vil få betydelige midler til å handle spillere for i sommerens overgangsvindu.

I et intervju, gjengitt av Sky Sports, understreker Arteta det samme:

– Ting kommer til å endre seg og eierne kommer til å støtte meg.

Ryddesjau i Arsenal i sommer

Det skal ryddes i troppen i sommer, og Arsenal håper ryddesjauen skal kunne være med å finansiere spillerkjøpene klubben har planlagt i sommer.

Spillerne som skal være aktuelle for nye klubber er Bernd Leno, Hector Bellerin, Lucas Torreira, Matteo Guendouzi, Ainsley Maitland-Niles and Sead Kolasinac.

Klubben er optimistiske og håper det skal være mulig å få inn nærmere 60 millioner pund på spillersalg.

Pengene skal blant annet brukes på å finansiere kjøpet av både unggutten Eduardo Camavinga og Brighton-spiller Yves Bissouma.

Om ryktene stemmer kan Arsenal sparke i gang sesongen 2020/2021 med fire tidligere Lille-spillere på laget. Både Gabriel magalhaes og Nicolas Pepe ryktes å ha jevnlig kontakt med Brighton-spiller Yves Bissouma.

Tror «Europa-fri» kan være en fordel

Helst skulle nok Arteta ønsket seg oppdrag på kontinentet også neste sesong, men etter at Arsenal røk ut i Europa League-semifinalen mot Villarreal forrige torsdag virker det vanskelig. Laget ligger nemlig på niende plass i Premier League med kun tre runder igjen.

Etter Europa-exiten mot den gule ubåten, var Ødegaards manager klar på at seieren over Sam Allardyces West Bromwich smakte ekstra godt.

– Det var resultatet vi ønsket. Selvfølgelig, vi ønsket å vinne, og etter torsdagen ønsket vi det enda mer, konkluderte han.

Neste gang The Gunners trer ut på gressmatten på sin hjemmearena, i ligaavslutningen mot Brighton, blir det med 10.000 Arsenal-supportere på tribunen, om alt går etter planen.

– Jeg kan virkelig ikke vente. Det har vært så annerledes og rart. Det er et helt annet spill å spille på dette fantastiske stadionet uten supportere. Forhåpentligvis kan vi ta dem imot snart, sa Arteta håpefullt.

Så gjenstår det å se om det blir Ødegaards siste opptreden i Arsenal-drakt eller ikke.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds