Ekspertenes Fantasy-lag: Ola

Ole Kevin Rodberg, Ola Jensen Larsen og Øyvind Knapperholen skriver Fantasy-tips for Premier League Norge denne sesongen.

Før sesongstarten skal trioen avsløre lagene de har valgt og forklare hvorfor de har valgt nettopp disse 15 spillerne på sitt Fantasy-lag.

Ole Kevin og Øyvind har allerede avslørt sine Fantasy-lag. I dag er det Ola som skal vise oss sitt fantasy-lag. 

Ola er doktorgradsstipendiat ved Høyskolen Kristianias institutt for ledelsesforskning, og er i så måte det akademiske alibiet til Premier League Norge.

Han har vært topp 100k i verden de fire siste FPL-sesongene, med en bestenotering som nr. 526 i sesongen 18/19.  Med mål om ny personlig rekord i år, blir det spennende å følge Ola sine betraktninger gjennom sesongen. 

Ola sitt lag:

Ekspertenes Fantasy-lag: Ola

3-4-3 er min favoritt-formasjon i FPL, og i år passer den etter min mening bedre enn noen gang!

Midtbanen er den primære lagdelen for premiumspillere, men til forskjell fra tidligere er det mange spennende spisser i mellomprisklassen, dvs mellom 6.5m og 8.0m. Når det også stormer rundt Kane, og Vardy ser ut til å være over middagshøyden, blir det i år rom for å spre midlene mer utover i den fremste lagdelen.

Som mange andre er jeg spent på hva Toney får til i PL, samtidig som jeg krysser fingrene for at Antonio, som har vært frisk i Pre-Season, kan fikse noen gåller før kroppen begynner å skrangle. Nr 1 på topp er imidlertid Danny Ings. Etter å ha vært en av de beste spissene i ligaen siden han kom til Southampton, har Ings funnet seg en ny og langt mer kompetent gjeng å trille ball med i Villa. I FPL-sammenheng er dette nesten for godt til å være sant, men frykter også her at det kan komme en plagsom skade eller to i løpet av sesongen. Men så lenge Ings er frisk og rask er han “set-and-forget” for meg. 

Går for Salah/Fernandes som premiums, hvor disse to deler kapteinsansvaret om ikke noe radikalt skjer. Ser også til Mahrez,som har vært den beste PL-spilleren gjennom Pre-Season, og som hverken har EM eller Copa America i beina inn mot sesongstart. Godt plantet på benken sitter Billy Gilmour. Han kan fort bli sittende hele sesongen om han får ut potensialet sitt i Norwich denne sesongen, men i mitt lag blir det nok mest benkesliting.

Forsvaret kan kanskje se litt tynt ut, men med to av ligaens beste og mest produktive venstrebacker i Shaw og Digne føler jeg meg ganske så trygg likevel. Dunk, Sanchez og Steele (benk) får plass på grunn av det nydelige programmet Brighton er servert fra start, men spesielt Dunk må nok vike når programmet snur.

Amartey og Omobamidele er med på benk, først og fremst på grunn av pris. Begge ser imidlertid ut til å få en del spilletid fra start, og er derfor gode å ha i bakhånd. 

Bli med i Fantasy-ligaen med 500.000kr i premiepenger

Ole Kevin:

12 ut av 15 samme spillere som meg. Så kan ikke annet enn å applaudere! De valgene som er ulike er valget av Gilmour fremfor Brownhill på benk. Samt at jeg har gått for duoen Alexander-Arnold og Jota, mens du har gått for Lewis Dunk og Mahrez.

Det betyr en dobling i Brighton forsvar da du også har Sanchez som ikke trenger å være noe ulempe da de har sluppet inn nest færrest mål i 2021.

Er det en gang Mahrez skal være “nailed” så er det nå, ettersom de Bruyne og Foden er ute minst de første tre rundene, mens Grealish fases inn. Blir uansett spennende å følge med hvem som gjorde det rette valget mellom Trent+Jota og Dunk+Mahrez.

Øyvind:

Kult at du tør å gå med Digne til tross for den elendige generalprøven mot United. Han er en spiller som vi vet kan levere tosifret mot nesten hvilken som helst motstander.

Brighton dobbel hadde ikke jeg turt å satse på, da det vekker litt for mange minner tilbake til min elendige Ramsdale/Egan-kombo ved sesongstart i fjor.

Lewis Dunk har dog andre måter å skaffe seg poeng på også. Stor fan av at du har fått plass til Mahrez til tross for en beintøff åpningskamp, da City kan putte 3-4 mål på hvem som helst.

Iver: 

Liker spesielt godt at du har valgt å gå for Digne og Mahrez. Digne har seks fine kamper i starten av sesongen og har potensialet til å være forsvarsspilleren med mest poeng etter disse seks kampene er ferdigspilt.

Brighton-dobbelen er frisk. Brighton er faktisk det laget som har størst sjanse for å holde nullen de første to kampene denne sesongen. I følge Unibet har Brighton rundt 40% sjanse for å holde nullen i første kamp mot Burnley. Påfølgende kamp, hjemme mot Watford, har Sanchez og Dunk nærmere 50% sjanse for Clean Sheet.

Det betyr med andre ord at Ola har rundt 70% sjanse for at Sanchez og Dunk holder nullen i minst en av disse kampen. I tillegg har spillerne mulighet til å sanke poeng på saves og scoringer.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds