Ekspertenes Fantasy-lag: Øyvind

Ole Kevin Rodberg, Ola Martin Jensen Larsen og Øyvind Knapperholen skriver Fantasy-tips for Premier League Norge denne sesongen.

Før sesongstarten skal trioen avsløre lagene de har valgt og forklare hvorfor de har valgt nettopp disse 15 spillerne på sitt Fantasy-lag.

I går avslørte Ole Kevin hvilke fantasy-spillere han har valgt på sitt Fantasy-lag.

I dag er det Øyvind som skal i ilden.

Øyvind endte topp 100k tre år på rad i tidsrommet 2015-2018. Han er sannsynligvis også den eneste i verden som har oppnådd er å få helt identisk poengsum to år på rad.

Nå har han ifølge seg selv nådd en 30-årskrise som han håper skal etterfølges av en senvår i fantasy-øyemed. Om den våren minner mest om Andrea Pirlo anno 2012 eller Wayne Rooney anno 2017 gjenstår å se.

Øyvind sitt lag:

Ekspertenes Fantasy-lag: Øyvind

Bli med i Fantasy-ligaen med 500.000kr i premiepenger

Jeg satser relativt tungt bakover. I fjor var 16 lag i aksjon i første serierunde, og 6 av disse holdt nullen. Jeg håper at noe i nærheten av dette skjer i år også, og at noen av backene mine får være med på litt offensiv moro i tillegg. De viktigste diffene her er Cancelo, Amartey, og ikke minst Tino Livramento på benken.

Førstnevnte er mye unngått på grunn av rotasjon, men de offensive tallene hans er helt ekstreme sammenlignet med f eks Dias. Amartey stikker seg frem som det beste alternativet til 4.0, og jeg spår at eierandelen hans bikker 10% før seriestart.

Tino Livramento derimot, er ikke forventet å bikke like høy eierandel, men ut ifra hva vi så når han kom inn mot Bilbao tror jeg det er en off chance for at han kommer til å spille en del fotball i høst.

Salah og Bruno trenger ingen introduksjon, jeg føler meg sikker på at begge kommer over 200 poeng hvis de holder seg skadefri. Mahrez og Jota har stukket seg frem i pre-season og er begge eksplosive spillere som har det hat-trick-potensialet i seg.

Den påstanden styrkes av at begge møter Norwich i løpet av GW1 og 2, men de kan også enkelt byttes inn i “tryggere” 90-minutters-spillere som Raphina og Son på grunn av det fine prissjiktet de befinner seg i.

På benken finner vi Brownhill, som er noe mer offensivt anlagt enn Bissouma og Gilmour i min bok. Forventer uansett ikke annet enn at han skal inn og ta 2-3 poeng når noen av de rotasjonsutsatte blir benket. 

I angrep har jeg gått for to skikkelige målsniker. Selv om jeg lenge vurderte å gå ToNEI har jeg landet på at jeg vil ha med meg nykommeren på laget. Jeg vil være med på moroa hvis han fyrer fra start.

Ings trenger ingen introduksjon, den fikset han fint selv med et mål etter bare 34 minutter i Villa-drakt.

Benkespilleren her blir Obafemi, som jeg håper kan starte enkelte kamper hvis Saints ikke handler noen ny spiss. 

Kommentarer fra juryen:

Ole Kevin:

Går for to diffs i Mahrez og Cancelo. Håper virkelig du treffer med Cancelo som har en eierandel på 7,7%. En tøff spiller som har ekstreme underliggende tall. Starter ikke alle kamper, noe som gjør at benken blir noe viktigere.

Obafemi får nok noen flere minutter nå som Ings har gått, men er muligheter for at både han og Livramento ikke starter, noe som gjør at man må belage seg på Brownhill. Han spiller, og jeg synes han er det beste 4.5 alternativet på midten. Før han kom til Burnley scoret han hver tiende kamp, og har også scoret to i Pre Season.

Blir spennende å se Mahrez også her. En spiller jeg selv kun har dårlige erfaringer med i fantasy-sammenheng, men har frem til Gameweek 4 størst sjanse med å starte i et rotasjonsutsatt City da Foden og de Bruyne er ute. 

Ola:

Kult lag, og stilig at du viker fra den tradisjonelle FPL-formasjonen 3-4-3. Problemet er vel at du står i fare for å bli bundet til billigspillerne dine, da du har 4 utespillere til minstepris. De kan bli vanskelige å bli kvitt uten for store rokeringer i laget.

Ellers ser dette veldig solid ut i startelleveren, og kult at du tør å satse på både Livramento (som jeg ikke har hørt om en gang) og Obafemi på benk. Spennende!

Iver: 

Øyvind smeller til med sju spillere fra tre forskjellige lag – Man utd, Liverpool og Man City.  Valgene fra Manchester United og Liverpool er stort sett veldig “template”, mens City-spillerne til gjengjeld er veldig spennende.

Det bør nevnes at jeg selv har gått for Mahrez, men ikke engang jeg – som er kjent som diffe-kongen blant mine nærmeste – har baller til å kjøre både Cancelo og Mahrez i samme draft engang.  

Utover det ser dette ut som et lag som sjeldent gjør stor skade, men samtidig har potensialet til å ligge høyt på overall-listene med fullklaff. Gjennomsnittlig eierandel på startelleveren er rundt 27%, som betyr at Øyvind sannsynligvis kommer til å legge seg på en respektabel plassering etter den første runden er ferdigspilt.

Et relativt trygt og balansert lag å gå inn i GW1 med.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds