Ekspertens fantasylag: Øyvind dropper Haaland

I fjor ble det mye diffing fra start med blant annet Gündogan i startelleveren. Har prøvd å kjøre stikk motsatt i år, da kun den billigste mannen på banen har eierandel under 10%. Det mest oppsiktsvekkende er kanskje formasjonen, med bare 1 stk Jesus på topp.

Jeg er drittlei av å prøve å finne den “riktige” 4.5-keeperen, så velger like greit Ederson (5.5). Lett å hevde at det er dyrt å betale 5.5 for en keeper, men så er han også den billigste og sikreste veien inn i City sine trygge clean sheets.

Trent Alexander-Arnold (7.5) får selvfølgelig fornyet tillit. Hadde han kostet 8++ ville jeg fortsatt vært livredd for å gå uten. Plukker også med meg Virgil Van Dijk (6.5) og håper på noen tidlige dødballkomboer hos Liverpool-duoen.

Cancelo (7.0) er også en mann det blir for dumt å gå uten fra start. Portugiseren fikk 12 målpoeng i fjor og spiller for et lag som har for vane å holde nullen i halvparten av kampene sine.

For å ikke bruke opp absolutt alle pengene i forsvar har jeg gitt tillit til Kieran Trippier (5.0), en mann jeg håper kan fortsette der han slapp før skaden i fjor. Til samme pris finner vi Gabriel (5.0), som scoret 5 mål i fjor og ser ut til å utgjøre kjernen av et enda mer solid Arsenal-forsvar i år.

Midtbanen er den lagdelen jeg har lagt desidert mest penger i, rett og slett fordi jeg mener fjoråret viste godt at midtbanen gir langt mer verdi enn angrepet, og jeg er mer komfortabel med å cappe en midtbanespiller enn en angrepsspiller. Salah (13.0) og Heung-Min Son (12.0) er mine premium-valg, men sistnevnte kan fort bli en viss City-midtbane etter hvert.

Ekspertens fantasylag: Øyvind dropper Haaland

Litt mer midt i prissjiktet har det blitt en del endringer etter å ha sett generalprøvene til de ulike lagene. Bukayo Saka (8.0) er åpenbart Arsenals straffeskytter og kan med det overgå forrige års 11 scoringer. Det er også vanskelig å overse Leon Bailey (5.0) som har vært i storform pre season.

På topp finner vi den eneste spissen som har overrasket meg positivt pre season (kanskje med unntak av Harry Kane), Gabriel Jesus (8.0). Brassen har sett helt vill ut i oppkjøringen, og hvis det var avslutteregenskapene det var noe i veien med i City, ja da har sannelig Arteta fått orden på det på rekordtid. Den chippen mot Chelsea er like klinisk som den er ydmykende.

Gratis fantasyliga med 500.000 i potten

På benken sitter det jeg mener kan bli “årets benkespiller”. Andreas Pereira (4.5) har allerede rukket å etablere seg i Fulham-laget, og skal nok spille i posisjonen rett bak Mitrovic i banen. Det spiller ingen rolle om output blir “meh” heller, da han skal sitte på benken de fleste kamper uansett.

Et potensielt svakt punkt er de to andre innbytterne. Her har jeg satt min lit til Sam Greenwood (4.5) og Cameron Archer (4.5). Tror ingen av dem kommer til å starte kamper, men til den prisen får de duge.

Den siste plassen på benken går til Danny Ward (4.0), som kanskje kan finne på å starte noen kamper for Leicester i begynnelsen av sesongen. Har INGEN planer om å spille ham over Ederson på noe tidspunkt, men han er en av de 4.0-keeperne som har best sjanser for å spille kamper.

Egen vurdering av laget

+ Voldsom slagkraft i midtbaneleddet og minimal risiko defensivt

Kan bli vanskelig å kaste seg på noe tog tidlig uten å wildcarde dersom det er angrepsspillerne som scorer høyt i starten

Iver sine kommentarer

+ Bunnsolid femmer bak + keeper, i tillegg til en ganske tung midtbane med både Salah og Son.

Vanskelig å utsette så mye på dette laget. Kan måtte gjøre en del omrokkeringer om spissene starter sesongen bra, særlig Haaland og Kane.

Ole Kevin sine kommentarer

+ Har 5 forsvarere som kan score poeng selv når lagene deres slipper inn.
+ Liker premium-komboen Salah/Son

Tynn benk

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds