Ekspertens lag til GW1: Øyvind dropper Mitoma og Bruno

Fantasy deadline nærmer seg ubønnhørlig, og etter utallige drafts har undertegnede begynt å lande på et lag for runde 1:

Pickford (4.5) får keeperplassen enn så lenge. Vi har gode minner med Sean Dyche-keepere fra tiden hans i Burnley. Vet mange har gått for Steele eller Flekken i samme prisklasse, men jeg er usikker på Brighton defensivt dersom Caicedo forsvinner, og vil dermed ikke doble bak. Flekken og Brentford har tilgode å overbevise meg i preseason.

Den tredje “template”-keeperen jeg gruer meg litt for å gå uten er Onana til 5.0, han skal få litt tid til å overbevise meg om at han er verdt 0.5 ekstra. Matt Turner (4.0) er solgt til Forest, og roterer perfekt med Evertons tøffeste fixtures. Hvis Forest ikke kjøper flere keepere tar jeg sjansen på han på benken.

Gabriel (5.0) har vært locked i mitt lag siden spillet ble sluppet. Med den enorme måltrusselen han tilbyr kunne han blitt vurdert selv til 5.5, så 5.0 er en gave etter mitt skjønn.

Estupinan (5.0) har åpenbart fått plass, delvis grunnet tro på at skal prestere, men minst like mye grunnet frykt. Når man har en 5.0-forsvarer med over 50% eierandel føles det bare som en unødvendig risiko å gå mot det valget, særlig med Brightons greie kampprogram i starten.

Tredjemann i forsvarslinja er Ben Chilwell (5.5). Han har sett veldig bra ut pre season, og ser ut til å få mye offensiv frihet. Er også Chelsea sin nye main man på cornere. Den første kampen mot Liverpool ser tøff ut på papiret, men Chelsea kan muligens finne rom i Liverpools offensive høyreside. Kampprogrammet etter Liverpool-kampen ser dessuten nydelig ut.

Ekspertens lag til GW1: Øyvind dropper Mitoma og Bruno
Chilwell (venstre) sammen med sin nye lekekamerat Nkunku

Jeg har svært lenge stått med Mbeumo, som er en potensiell gave på fpl som en 6.5 mid. Jeg har imidlertid langt mer tro på Villa enn Brentford denne sesongen, og Moussa Diaby (6.5) ser ut som han kan ta ligaen med storm umiddelbart. Han later også til å skulle spille på topp sammen med Watkins, og er en litt billigere rute inn i Villa-angrepet. Dårlig preseason-form på Brentford, og en liten kjenning i siste treningskamp blir tungen på vektskålen for å droppe Mbeumo, selv om Frank har sagt han er klar.

Jeg går også mot strømmen og velger Eze (6.5) over Mitoma. Eze kommer til å spille 90 minutter de fleste kamper, og er involvert i det aller meste som skjer for Palace. Mitoma sin effektivitet falt drastisk mot slutten av sesongen, men jeg utelukker på ingen måte at han får en god start.

På de dyrere plassene har jeg gått for 3 talismaner fra lag som forventes å score mye mål. Saka (8.5) fremstår veldig trygg på spilletid i Arsenal-angrepet, og får trolig fortsatt ta straffer. Marcus Rashford (9.0) får neppe ta straffer, men basert på det jeg så siste treningskamp er han langt mer fremskutt i United-angrepet enn Bruno. Det er Bruno som setter igang angrepene, men det er Mount som får tillatelse til å angripe motstanders 16-meter. Rashford ligger dessuten an til å starte som spiss frem til Højlund er spilt inn i laget.

Ekspertens lag til GW1: Øyvind dropper Mitoma og Bruno
Bruno vs Rashford er et dilemma for mange fpl-managere i år.

Salah (12.5) er fortsatt Salah, skjønt det har sin pris. Jeg føler ikke jeg har inngått altfor mange kompromiss for å få råd, og jeg klarer heller ikke helt å legge fra meg tanken på å cappe Salah i runde 2. Jeg vil på ingen måte forplikte meg til å MÅTTE gjøre det, men jeg liker å holde muligheten åpen.

Haaland (14.0) trenger nesten ingen argumentasjon. Det eneste ankepunktet er pris, men jeg har prøvd å ta ham ut for moro skyld. Det føles rett og slett som at man ender med for MYE penger, og det forteller meg at det er meningen at du skal bruke 14 mill på Haaland.

Haaland lønn
Undertegnede tror på mer av dette i år. Originalt tips.

Lagets største joker tror jeg får en kraftig oppsving i eierandel før deadline. Joao Pedro (5.5) rundet av en flott preseason med å score på straffe mot Rayo Vallecano, og slår meg som den billigste ruten inn i Brighton-angrepet, om ikke også en av de tryggeste.

I motsetning til f eks Mitoma og Ferguson kan han bekle alle de 4 fremste rollene, men får mest trolig plassen sentralt rett bak spissen. Det bekymrer meg litt at jeg har såpass lite midler i angrepet, men jeg kan f eks hente ut penger fra Salah i runde 3 dersom jeg f eks ønsker meg en Chelsea-spiss e.l innen den tid

På benken finner vi Mings (4.5), en mann jeg var litt usikker på før sesongen mtp spilletid. I treningskampene har han imidlertid stått frem som en bauta i midtforsvaret, og det ser dessuten ut til at Emery skal spille med tre stoppere. Villa ser meget solide ut i år, og har lykkes med å øke bredden i troppen. Har også vurdert Matty Cash, men på benk ønsker jeg meg en som spiller 90 stort sett hver eneste kamp.

Lengst inn på benken sitter George Baldock (4.0) og Mubama (4.5), men jeg må likevel si noe om hvorfor de er valgt. Baldock slår meg som den mest offensive av 4.0-angriperne, og det er en viss nostalgi i en Sheffield United-forsvarer. Roterer også brukbart med Mings sine fixtures, dersom det skulle bli aktuelt (fun fact: Baldock kostet 5.5 sist han var oppe i PL, tenk det)

Divin Mubama blir hauset opp som West Ham nye wonderkid. Moyes har slitt med å finne en spydspiss som presterer gjennom en hel sesong, og uansett om dette blir det store gjennombruddet for Mubama er prislappen så fin at spilletid har minimalt å si. Ingen spisser har deltatt mer i Hammers’ preseason, og han startet også generalprøven (uten at den ble noen stor suksess).

0.5m i banken kjøper meg litt ekstra handlingsrom dersom det dukker opp noen man bare må ha, men plan A er at disse midlene skal være med å bidra til å oppgradere enten Mubama eller Pedro før runde 3 eller 4.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds