En kjempesesong om de vinner Europa League

 

Klokken 21:00 sparkes finalen i Europa Ligaen i gang, og for Arsenal er det den viktigste kampen siden Emery tok over i fjor. For Chelsea er finalen en ren formalitet og en sjanse til å avslutte sesongen med et trofè.

Viktig for Arsenal

Arsenal maktet ikke å avslutte sesongen blant de fire beste i Premier League. Det betyr at spill i Champions League henger i en tynn tråd. Bare seier mot Chelsea i Europa League-finalen kan sikre spill i CL neste sesong.

Før sesongen var Arsenal sett på som det svakeste av topp 6-lagene, men i løpet av året styrket sjansene seg betraktelig. En svak vårsesong sørget derimot for at laget fra Nord-London måtte ta til takke med 5.plass i ligaen. Til tross for fattige fire poeng på de fem siste kampene, endte Arsenal ett og to poeng bak london-rivalene Tottenham og Chelsea.

Sikrer Emery & co spill i CL i kveld kan ikke sesongen karakteriseres som annet enn en suksess. Laget har vist lovende takter i flere kamper, men også variert voldsomt i prestasjonene. Sikrer de spill i Champions League, er laget utvilsomt langt bedre stilt enn status quo for bare ett år siden.

Fiasko om Arsenal taper?

I følge TV2s ekspert, Erik Huseklepp, er sesongen en fiasko om The Gunners taper i kveld.

– Sesongen vil være en fiasko om de ikke vinner finalen. Det er akkurat som med Manchester United. Så brutalt er det, sier TV 2s fotballekspert Erik Huseklepp.

I sin første sesong som Arsenal-manager måtte Emery til slutt innse at topp fire-toget forlot perrongen etter en elendig avslutning på sesongen. Spesietl borteformen har vært svak.

Spillet og prestasjonene er imidlertid blitt bedre i kjølvannet av Arsène Wengers regjeringstid, mener Huseklepp. Det betyr imidlertid lite om det ikke resulterer i noe.

– Jeg skal være ærlig å si at det kanskje er litt flåsete å si det, men sånn er det blitt. Det er seks store klubber i Premier League som alle er avhengige av å spille Champions League. Arsenal har derfor alt å tape i finalen mot Chelsea, sier Huseklepp.

Emery kan vinne for fjerde gang

Tre ganger tidligere har Unai Emery ledet Sevilla til seier i Europaligaen. Onsdag kveld kan bli den fjerde gangen spanjolen løfter trofeet i Europas nest største klubbturnering.

– Arsenal har tatt noen steg videre under Emery, men det teller lite om de ikke vinner finalen. Uten Champions League vil det også være vanskelig å tiltrekke seg de aller beste spillerne, sier Huseklepp.

Mener Arsenal er favoritt

Mellom Emery og trofeet står et Chelsea-lag som ikke er til å bli kloke på. Maurizio Sarris mannskap har svinget i prestasjonene som en jojo. Likevel står blåtrøyene igjen med tredjeplass i Premier League, finaletap i ligacupen og finale i Europaligaen.

For Sarri og Co. er det å vinne trofeet og frarøve London-rivalen spille i Champions League motivasjon nok til å gi det lille ekstra. Selv om oddsen er på Chelseas side, holder Huseklepp likevel Arsenal marginalt som favoritt.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds