En mørk sky over Tottenham

Allerede før første spark på ballen av årets sesong svever det en stor mørk sky over N17, postkoden til Tottenham. 

Etter å ha karret til seg en uavgjort, 2-2 borte mot Chelsea i årets første skikkelige test før sesongstart, ga det nok flere spørsmål enn svar for både Spurs-supportere og manager Nuno Espirito Santo. Selv om fansen nok en gang får bekreftet at laget deres klør etter nye midtstoppere, at Matt Doherty har sett sine bedre dager og at Heung-min Son ikke er target-spiss, så kan man undre seg over hva som har skjedd med Dele Alli og hva i all verden de skal gjøre fremover uten talismanen Harry Kane?

Livet videre uten Kane.

At man kan stille spørsmål til hvordan en spiller som Harry Kane – gutten fra akademiet, engelsk landslagskaptein og en som holdt klubbens legende-flagg høyt hevet – kunne streike fra å møte opp til trening er en ting. Men hvordan klubben nå skal, med litt over tre uker igjen av overgangsvinduet, forberede en framtid uten Kane og uten spiss blir meget spennende å følge med på.

For det er nå dessverre blitt slik at arbeidsgiver er sjanseløs når spillere kjører egne løp. Greit nok, Kane har tre år igjen av kontrakten, men spillermakten rår som alltid hos de liljehvite. Se bare på tidligere tilfeller som Dimitar Berbatov, Luka Modric, Gareth Bale, selv om førstnevnte nekter for å ha boikotta trening, ba han om å ikke spille kamper for Spurs før han ble hentet av Manchester United.

Historien gjentar seg for Spurs-supporterne, for selv om ingenting er bekreftet fra leiren til Kane, så er det vel ytterst få som er så optimistiske og tror at Kane selv går ut og avkrefter alle overgangsrykter, tar på seg drakta og fullfører årets sesong for Tottenham.

Déjà vu

I 2008, på Deadline-day, forsvant spydspissen Berbatov til Manchester United. Inn portene på White Hart Lane kom Frazier Campbell som erstatter på lån. I følge Sir Alex Ferguson insisterte Tottenham på at klubben skulle ha Campbell som en del av Berbatov-avtalen. Han fikk 10 kamper i Premier League, 1 mål.

Tretten år senere kan man ikke bare skimte en stor mørk sky i horisonten. Den har allerede festet fast grep over Tottenham Hotspur Stadium, og spørsmålet er om det vil lette eller skal historien nok en gang gjenta seg for Spurs.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds