En ny Donny van de Beek?

Blir denne sesongen gjennombruddet til van de Beek i United-drakt? For de som fulgte Premier League, og kanskje mer spesielt Manchester United forrige sesong, var det få som lot seg imponere over den nye nederlandske midtbanespilleren. Fra å være en dominant skikkelse på Ajax sin sentrale midtbane, virket det ikke å være samme spiller som kom inn på banen for de røde fra Manchester.

Nå kan det være mange grunner til akkurat det. Noen vil peke på forskjellene på den nederlandske ligaen og den engelske ligaen, for eksempel i nivå og tempo. Nærmest uansett hvilken liga spillere kommer fra trengs det ofte tid til å tilpasse seg og venne seg til den engelske fotballen. Samtidig var ikke van de Beek blant Solskjærs mest betrodde spillere, og kom ofte inn på tampen av kampene. Sesongen gikk såpass dårlig at det har vært spekulert om klubben ville selge nederlenderen i sommer.

En skadet Donny van de Beek kom seg ikke til sommerens EM, og dette kronet dermed en sesong han nok helst vil glemme og legge bak seg. Nå tyder det på at han har brukt sommeren meget godt i forberedelse til neste sesong. Manchester Evening News skrev mandag om at spilleren, etter rapporter, skal ha anvendt et spesialistsenter i Nederland for å få hjelp med ernæring og kosthold i sammenheng med trening. Det er også ut som at både formen og styrken er markant forbedret. Et av ankepunktene ved nederlenderen forrige sesong var at han manglet fysikken og styrken i spillet sitt, til å komplementere hans gode tekniske ferdigheter.

Det har ikke gått ubemerket hen hos lagkameratene at van de Beek har jobbet hardt i sommer. Det ble lagt ut et bilde på Instagram av ham som bar kapteinsbindet i treningskampen mot Brentford onsdag 28.juli. Harry Maguire skrev humoristisk «Don’t stretch that armband», som en kommentar til nederlenderen og størrelsen på overarmen hans.

Det sier noe at Donny van de Beek ble tildelt kapteinsbindet, selv om det var en treningskamp og mange av de rutinerte spillerne manglet. Kanskje kan det si noe om at Solskjær har mer tillit til nederlenderen i år? Det kan være at en slik fysisk transformasjon er akkurat det han trenger for å bli et fast innslag i United-laget. 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds