En taktisk seier for Klopp og hans mannskap

Å slå et lag av Manchester Citys kaliber er hardt arbeid.

På pressekonferansen fredag sa Liverpool-manager Jürgen Klopp litt om det.

Rom må dekkes

  • For å slå Manchester City så må du løpe og dekke så mange rom du kan. Problemet er at dersom du går i et rom, så finner dette laget andre ledige rom.

I dagens kamp løp de rødkledde spillerne sokkene av seg, de jobbet og slet og dekket mange av de rommene Klopp snakket om. Tyskeren ble selvfølgelig spurt om Erling Braut Haaland også. Problemet der også – sa Klopp – er at Manchester City har så mange spillere at dersom de markerer en spiller, så har de andre som trer fram.

Midtstopper Virgil van Dijk har hatt en trøblete start på sesongen. På Anfield i kveld var han og Joe Gomez, som måtte gå inn for en skadet Ibrahim Konaté, outstanding.

Dommere i fokus

Dommer Anthony Taylor og VAR kom i fokus. Taylor godtok mye og måtte ha hjelp av VAR for å se at Fabinho ble dratt ned av Haaland i forkant av det som ble den første nettkjenningen, ved Foden. VAR annullerte. Da ble Manchester City-manager Pep Guardiola rasende.

Så var det flere omdiskuterte situasjoner, der Taylor godtok det aller meste. Silva dro ned Salah, som var på full fart gjennom og så ble Klopp utvist da Taylor overså en annen duell mellom Silva og Salah. Klopp kom med klare protester mot assistentdommeren og ble sendt på tribunen.

Målet kom et knapt kvarter før slutt. Langt utspill fra Alisson Becker til Salah som har et fantastisk medtak forbi Cancelo og egypteren legger ballen glimrende forbi City-keeper Ederson.

Salah hadde gitt Liverpool ledelsen og det kokte på Anfield. City hadde sine sjanser, men det hadde også Nunez og hjemmelaget.

Det var så enkelt som at Liverpool var pokka nødt til å vinne denne kampen for å ha et lite håp om å få kontakt med lagene foran. De har tretten poeng på ni kamper, ti poeng og en kamp mindre enn tabelltoer City. Arsenal har fortsatt ledelsen etter 1-0-seier over Leeds United tidligere søndag.

Kamp igjen onsdag

Det er tøft program i oktober.

Onsdag kveld kommer West Ham United til Anfield. Da skulle egentlig Arsenal og Manchester City ha møttes i London. Den er utsatt fordi Arsenal skal spille Europa League-kamp mot PSV Eindhoven torsdag. Denne kampen ble utsatt på grunn av Dronning Elizabeths bortgang tidligere i høst. Kommende helg skal Liverpool møte Nottingham Forest lørdag formiddag. Manchester City har Brighton & Hove Albion hjemme på Etihad, mens Arsenal skal til Southampton på søndag.

Kanskje kan man ikke friskmelde Liverpool helt etter seieren over Manchester City. Kampene kommer tett og Liverpool er fortsatt skadeplaget. Med Konate fortsatt ute og Jota båret ut fra Anfield i dag, så er det fortsatt mye å gjøre for skadepersonellet i klubben. Men en storseier over Rangers og en jobbeseier over Manchester City hjelper absolutt på.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds