Endelig er landslagspausen over – tid for å benke seg for godfotball igjen

Det er tid for at all fokus rettes mot balløya igjen. Den inneholder flere svært interessante kamper. Og når det er snakk om fotball – selv om det er en stund til man kan kjøpe og selge spillere igjen – er det igjen nye linker om gode fotballspillere til Liverpool.

Liverpool og Jürgen Klopp liker ikke formiddagskamper, men igjen er laget satt opp med tidligkamp mot byrival Everton. Lørdag klokken 12:30 (engelsk tid) møtes Liverpool-lagene på Anfield.

De har flere ganger fått tidligkamper lørdag og det har en tendens til å gå dårlig, sett med røde øyne. denne sesongen spiller Liverpool i Europa League på torsdager og dette fører til at flere kamper går på søndagene denne sesongen.

Lever sitt eget liv

De siste årene er det de røde som har dominert disse kampene (ble imidlertid 0-2 i 2020/21), men det er alltid en viss forventning til disse kampene. De lever liksom sine egne liv og påvirkes gjerne av tøft spill, gule og røde kort og en og annen alvorlig skade. Virgil van Dijk og Thiago Alcantara fikk begge alvorlige skader i tøffe møter med blåkledte spillere.

Nå jager Liverpool teten i Premier League, mens sesongen har vært tung så langt for Sean Dyche sitt mannskap, men dette er som en cupfinale for Everton. Det å få skalpen på storebrødrene i rødt er viktig, ikke bare for spillerne. For supporterne er det alltid kampene mot erkerivalen som finnes først når terminlisten kommer i juni.

Teller timer

Seierherren – uansett om det er i rødt eller blått – kan gå med ekstra rak rygg i byen på mandag og kan til og med redde sesongen dersom det blir seier i morgen og/eller i returmøtet i mars. Liverpools kamper mot Everton har vært tøffe og hatt stor status i alle år. Liverpool har også tøffe kamper mot Manchester United (spesielt), men også Manchester City og også Chelsea da de begynte å vinne titler.

Jeg tilhører dem som synes landslagspauser blir mer pes enn godt er. Det er gøy å se både Norge og England og andre landslag, men det blir likevel nærmest talt timer til fotballen ruller i England igjen. For Liverpools del ble landslagspausen igjen “dyr”, med skader på Andy Robertson og ungguttene Luke Chambers og Ben Doak.

  1. til 21. november er landslagspause nummer tre denne sesongen. Da er det ingen ny pause med landskamper før i mars.

Overgangsvindu

Det begynner sakte men sikkert å nærme seg juleprogrammet, som vil bli spikret og offentliggjort i løpet av helgen. Og etter juleprogrammet åpner transfervinduet igjen og vil holde åpent i en måned. For Liverpools del går det ikke en dag uten linkede spillere, uansett om overgangsvinduet er åpent eller ikke. De sterkeste linkene nå går i retning Jamal Musiala og Leroy Sané fra Bayern München. Sistnevnte, den 27 år gamle tidligere Manchester City-spilleren, er nevnt som en mulig erstatter for Mohamed Salah dersom han skulle vurdere en overgang til Saudi-Arabia. Linket er også det store midtbanetalentet André fra brasilianske Fluminense. 22-åringen er ment som en mulig løsning på det Liverpool nå mangler, nemlig en fullgod spiller på defensiv midtbaneplass etter at Fabinho gikk til Midt-Østen.

Og bare for å ha nevnt det også; linken til Kieran Mbappé fra Paris Saint Germain (bildet) vil fortsatt ikke slippe, til tross for at Liverpool-manager Klopp har sagt klart fra at Liverpool ikke har råd til en slik overgang.

Det kan gå mot et nytt spennende overgangsvindu.

Premier League-runden

Lørdag 21. oktober

Liverpool – Everton (13:30)

Bournemouth – Wolverhampton Wanderers (16)

Brentford – Burnley (16)

Manchester City – Brighton & Hove Albion (16)

Newcastle United – Crystal Palace (16)

Nottingham Forest – Luton Town (16)

Chelsea – Arsenal (18:30)

Sheffield United – Manchester United (21)

Søndag 22 oktober

Aston Villa- West Ham United (17:30)

Mandag 23. oktober

Tottenham Hotspur – Fulham

Spurs og Arsenal leder Premier League med 20 poeng på åtte kamper. Manchester City har 18, Liverpool 17 og Aston Villa og Brighton & Hove Albion har 16 poeng.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds