Endelig var marginene på Liverpools side

Å komme fra en bortekamp mot Tottenham Hotspur med alle poengene med seg i bagasjen, er en stor prestasjon. Endelig var marginene på Liverpools side.

Mo Salah

Seieren gjør at Liverpool er på åttendeplass og har 19 poeng på tretten kamper. Foran dem har Chelsea 21 (tretten kamper), Brighton & Hove Albion 21 (tretten), Manchester United 23 (tretten), Tottenham Hotspur 26 (14), Newcastle United 27 (14), Manchester City 32 (tretten) og Arsenal 34 (tretten).

Bortesupporterne hadde endelig grunn til å juble hemningsløst og banens gigant, Mohamed Salah, sitt navn runget utover Tottenham Hotspur Stadium. Egypteren scoret to mål og spilte en meget god kamp og fikk også beviset på at han var “Man of the Match” etter kampslutt.

Liverpool måtte vinne denne kampen for å henge med i tetkampen i Premier League. Kommende helg kommer formsvake Southampton (stortap for Newcastle United søndag og sparket manager Ralph Hasenhüttl mandag) til Anfield. Bare tre poeng er godt nok her også.

Liverpool gjennomførte en god kamp, selv om de hang litt i tauene i perioder i andre omgang. Spurs kom med den ene bakromstrusselen etter den andre, spesielt mot Liverpools høyreside bak og Trent Alexander-Arnold virket noe svimmel bakover på banen. Det er ikke mange sesongene siden han ble kåret til verdens beste høyreback. Det er han ikke nå. Trent sliter både defensivt og offensivt, men serverer flere lekkerbiskener av noen langpasninger i løpet av kampene.

Det tok litt tid før trenerapparatet så hva som måtte gjøres. Trent slet blant annet med en aktiv Perisic og hjemmelaget rullet opp det ene angrepet etter det andre. Manager Jürgen Klopp ventet helt til det 87. minutt før han byttet inn Joe Gomez for å avhjelpe høyresiden bakover på banen. Nå holdt det denne gangen, men det er litt lenge.

Ligacup

Onsdag er det ligacupens tredje runde, der Premier League-lagene kommer inn. Liverpool får besøk av den hardt prøvede League One-klubben Derby County.

Det er ikke enkelt, men vi forsøker oss på en lagoppstilling til denne kampen;

Caoimhin Kelleher vokter målet i stedet for Alisson Becker. Adrian tar plass på reservebenken.

Calvin William Ramsey, som kom til Liverpool fra Skottland i sommer, debuterer fra start. Det betyr at Alexander-Arnold får hvile.

Midtstoppere blir Joe Gomez og Nat Phillips. Det kan hende at Klopp ønsker å la Ibrahima Konaté spille for å få kamptrening. Virgil van Dijk får stå over ligacupkampen.

Venstreback blir Kostas Tsimikas. Andy Robertson får hvile.

Midtbanen er vanskelig å spå, men sannsynligvis får Stefan Bajcetic spille. De to øvrige plassene blir en kamp mellom Alex Oxlade-Chamberlain, Curtis Jones og Jordan Henderson. James Milner er også et alternativ, dersom han er restituert etter hjernerystelsen han fikk mot Napoli.

Framme tror vi det blir Darwin Nunez, Roberto Firmino og Fabio Carvalho. Mohamed Salah får hvile.

Treningsleir

Etter kampen mot managerløse Southampton kommende lørdag, er det VM-pause fram til andre juledag.

Liverpool er en av mange lag som drar til Midt-Østen for å ligge der under VM, trene og spille treningskamper. Og så får klubbens VM-deltakere slutte seg til campen etter hvert som de blir slått ut fra VM.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds