Enormt overgangsbudsjett – Arteta får mye penger å handle for i sommer

Mikel Arteta forbereder seg til shopping i overgangsvinduet for sommeren 2023 når Arsenal skal styrke stallen før returen til UEFA Champions League i 2023/24. Stallen må rustes opp for at Arsenal skal kunne utfordre Manchester City i kampen om Premier League-tittelen, og Arteta får full støtte fra eierne.

Arsenals overgangsbudsjett skal være på nærmere 2,5 milliarder kroner (180 millioner pund), men kan bli større om Arsenal skulle selge spillere i sommer.

Granit Xhaka er så godt som klar for Bayer Leverkusen, og skal etter ryktene gi 200 millioner inn i klubbkassa på Emirates Stadium.

Også Kieran Tierney, Thomas Partey og Rob Holding ryktes å være på vei bort fra klubben. Tierney og Holding har en markedsverdi på rundt 100 millioner kroner, mens Parteys markedsverdi anslås til mellom 250 og 300 millinoer norske kroner – i følge transfermarkt.

Totalt sett, med antatte spillersalg, betyr det at Arsenal har et overgangsbudsjett på over 3 milliarder norske kroner til rådighet denne sommeren.

Arteta har et betydelig overgangsbudsjett å jobbe med, inkludert en pengeinnsprøytning fra Arsenals Champions League-kvalifisering, og klubben er angivelig forberedt på å legge inn et rekordbud på Rice.

West Ham-kaptein og midtbanespiller Declan Rice ryktes å være øverst på Artetas ønskeliste. Et nytt potensielt raid på City-spillere kan være på trappene; Arsenal skal i følge rykter være interessert i signaturen til både Joao Cancelo og Ilkay Gündogan.

Hold deg oppdatert på overgangsrykter i sommer på PLNORGE.COM

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds