Er det grunn til å være optimistisk etter Liverpool-seier i derbyet?

Mandagens seier over Everton i Merseyside-derbyet, gjør at Liverpool-fansen er litt mer optimistiske.

Har de grunn til det?

Best i byen

Tja. Kampen om å bli best i byen er karakterisert som den enkleste kampen å være manager i. Oppkjøringen går liksom av seg selv og tenningsnivået når store høyder at de slipper å “trykke på knapper”.

Nå er det den røde delen av Merseyside som kan gå med hevet hode og rak rygg, som best i byen etter det 243. derbyet.

Nå venter det nye topplaget, Newcastle United, og igjen er det bare en ting som gjelder for Jürgen Klopps gutter, seier. Geordiene ligger på den viktige fjerdeplassen, har 41 poeng (22 plussmål) på 22 kamper. Liverpool er for tiden på niendeplass og har 32 poeng (åtte plussmål) på 21 kamper.

Med seier i nord lørdag vil avstanden til Skjærene være seks poeng og med en kamp mindre spilt.

Liverpool har hatt en forferdelig rekke med kamper etter at VM var over. Seieren over lillebror Everton er den første i 2023 og ingen var i tvil om viktigheten over å komme på vinnersporet igjen.

Det spanske stortalentet Stefan Bajcetic og Mohamed Salah (kom endelig på scoringslisten igjen) spilte begge en meget god kamp for de røde mot Everton. Det samme gjorde venstreback Andy Robertson (bildet), som har vært en av de beste Liverpool-spillerne denne sesongen. Darwin Nunez var en annen spiller som viste i glimt hvor god han er i denne kampen. Og januarvinduets eneste kjøp, Cody Gapko, kom endelig på scoringslisten for sin nye klubb.

Få valgalternativ

Men kampen mot Everton viste igjen hvor mye en spiller som Fabinho sliter. Det er kanskje på tide at Bajcetic får spille defensiv midtbanespiller nå. Jordan Henderson var heller ikke helt på høyde med der han har vært.

Klopps problem er at valgalternativene på midten er såpass få.

Virgil van Dijk satt på benken mot Everton mandag. Han kan være tilbake på midtstopperplass på St. James Park lørdag kveld. Da blir det sannsynligvis Matip som blir van Dijks midtstopperkollega. Konaté er ute en uke eller to til, visstnok. Skadeforfulgte Roberto Firmino og Diogo Jota kom begge inn og dette viser med all tydelighet at det begynner å se litt lysere ut.

Ny skadesmell

Klopp fikk en ny skadesmell i forkant av kampen mot Everton. Thiago Alcantara er nemlig sistemann på skadelista etter en smell i hofta. Han blir ute i tre-fire uker. Da ryker både viktige ligakamper og hjemmekampen mot Real Madrid i åttedelsfinalen i Champions League. Midtbanetalentet Harvey Elliott blir nok god å ha i de viktige ukene framover.

Viktige kamper

Nå venter en rekke viktige kamper i Premier League og Champions League. Fram til returkampen mot Real Madrid i Champions League, skal Liverpool spille fem kamper i ligaen og de to mesterligakampene.

Etter Newcastle United (B) lørdag 18. februar, venter Real Madrid (H) tirsdag 21. februar. Så blir det Crystal Palace (B) lørdag 25. februar, Wolverhampton Wanderers (H) onsdag 1. mars, Manchester United (H) søndag 5. mars og Bournemouth (B) lørdag 11. mars, før returkampen mot Real Madrid på Santiago Bernabeu onsdag 15. mars.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds