Er Endo likevel løsningen på Liverpools utfordring?

Wataru Endo fikk noen muligheter i Liverpool like etter overgangen fra VfB Stuttgart og Bundesliga.

Han ble kjøpt som en “nødløsning” på defensiv midtbaneplass da Fabinho reiste til Saudi-Arabia og Liverpool ikke lyktes med å få napp på Southamptons Romeo Lavia, Fluminenses André og Brighton & Hove Albions Moises Caicedo.

Japan

Han fikk noen muligheter til å vise hva han var god for i begynnelsen, uten å imponere og ble da satt på benken og Alexis Mac Allister ble i stedet forsøkt på den defensive midtbanerollen. Endo spilte en kruttsterk landskamp som kaptein for Japan da Tyskland ble slått 4-1 i Wolfsburg, noe som betød at Hans-Dieter Flick fikk sparken som tysk landslagssjef. Tyskerne skulle i denne kampen hevne VM-tapet (1-2) fra desember, men sånn gikk det altså ikke.

Det var heller ingen fullgod erstatter, all den tid argentineren absolutt er best som indreløper.

Da ble det snakket stadig høyere om at overgangsvinduet i januar måtte benyttes til å få inn en defensiv midtbanespiller, som kan få supporterne til å glemme Fabinho.

Bruke troppen

Europa League-deltakelsen gjør at manager Jürgen Klopp kan bruke troppen på en måte som han ikke hadde kunnet dersom det hadde vært snakk om Champions League. Wataru Endo var en av spillerne som fikk sjansen mot Toulouse og som gjorde sine saker meget bra. Luke Chambers og Calum Scanlon vekslet på venstreback-plassen i Andy Robertsons skadefravær. Caoimhin Kelleher sto i mål, Jamal Quansah fikk komme inn og spille midtstopper og James McConnell fikk komme inn noen minutter på midtbanen.

Dette er veldig viktig for Klopp å bruke troppen, som det heter på fagspråket, spesielt i den situasjonen han og laget er i nå, med et nytt prosjekt, kalt Liverpool 2.0.

Tid for Endo

Etter 5-1-seieren over franske Toulouse, er det Nottingham Forest som kommer til Anfield søndag. Da kan det meget vel bli Endo som igjen får forsøke seg som defensiv midtbanespiller. Søknaden han la inn torsdag var mer enn god nok i så måte.

Så får det vise seg om Klopp likevel tar seg en tur på transfermarkedet og finner en spiller han har blinket ut i denne rollen. De andre nykommerne, Ryan Gravenberch, Mac Allister og Dominik Szoboszlai er alle sterke kandidater til en startplass mot Forest, men dersom Endo kommer inn, kan det meget vel bare være plass til to av dem.

Lagoppstilling

Tipset på Liverpools førsteellever blir som følger:

Alisson Becker i mål (han er bankers).

Trent Aleksander-Arnold, Ibrahima Konaté, Virgil van Dijk og Kostas Tsimikas Joe Gomez</Joël Matip leverte en brukbar søknad til midtstopperplass) i forsvar.

Wataru Endo, Dominik Szoboszlai og Alexis Mac Allister på midtbanen. (Ryan Gravenberch kan være mannen som blir foretrukket framfor Endo).

Darwin Nunez, Mohamed Salah og Luis Diaz (Diogo Jota kan bli foretrukket framfor Nunez) i angrep.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds