Er James allerede erstattet?

Har Manchester United allerede erstattet lynvingen fra Wales?

31.august ble det klart at Daniel James var klar for Leeds United. Prislappen skal være på rundt 25 millioner pund, men har Manchester United allerede erstattet lynvingen?

James var så godt som klar for samme klubb i januar 2019, men overgangen fra Swansea strandet i siste liten. I dokumentarserien “Take Us Home: Leeds United” får man være med på innsiden av dramatikken, hvor Swanseas styreformann Huw Jenkins ombestemte seg i siste liten. Da hadde allerede James rukket å posere for bilder i Leeds-drakt på Elland Road. Historien ble isteden at vingen dro til Manchester United sommeren 2019 for ca. 15 millioner pund.

Det er dermed prisøkning på James, og mange mener at Manchester United har gjort en god avtale med salget av Solskjærs første kjøp. Samtidig er det flere som peker på at vingen allerede er erstattet innad i Manchester-klubben. Noen kan nok peke på signeringen av Cristiano Ronaldo som grunnen til at noen måtte selges. Det er nok riktig at United var åpne for å selge flere spillere, og at det hele endte med at James var den eneste som ble solgt. Det etterlater klubben med en stor og bred stall.

Amad Diallo virket å være nærmest klar for utlån til Feyenoord denne sesongen. En lårmuskelskade satte en stopper for det hele, og Amad er ute med skade til minst i midten av oktober. 19-åringen fra Elfenbenskysten er en kantspiller, akkurat som Daniel James. Begge to foretrekker å spille på høyre side. Akkurat som James er Diallo en hurtig spiller. Unggutten er dynamisk og har god teknikk, samt at han kan avslutte med begge bein. Dermed er dette en spiller som fint kan være en erstatning for James, som har blitt brukt i spesifikke kamper på grunn av sine ekstremegenskaper.


En annen 19-åring ved navn Anthony Elanga har også gjort seg bemerket. Som svenskfødt sønn av svensk mor og Joseph Elanga, en tidligere kamerunsk landslagsspiller i fotball, gjør at Anthony har svensk pass. Han spilte for Sverige U21 så sent som i helga, og scoret to av Sveriges tre mål i seieren over Montenegro. Elanga er i utgangspunktet kantspiller, som liker seg best på venstresiden. Samtidig kan han spille på høyresiden og på topp, og er en spiller med en god høyrefot. Det er en hurtig og kvikk spiller, og som samtidig har god teknikk.

Daniel James ønsket seg til Leeds United godt over to og et halvt år siden. Nå har både han og Marcelo Bielsa fått viljen sin. Det blir spennende å se hva James kan bidra med i Leeds. Samtidig gror det godt i rekkene i Manchester United.

Ukens trippel runde 5

Dessverre så gikk kun to av tre spill inn i forrige spalte. Tottenham gikk på et overraskende 2-0 tap mot Crystal Palace. Tottenham klarte å

Les videre

Siste Nyheter

Tottenham-legende Jimmy Greaves er død

Tidligere Tottenham, Chelsea og England spiss Jimmy Greaves døde i en alder av 81. Tottenham bekreftet nyheten i en uttalelse søndag morgen. «Vi er ekstremt