Etter Manchester Citys uavgjort, stiger håpet for Liverpool – blir kamp helt inn

Manchester City spilte mot Crystal Palace på Selhurst Park mandag kveld. Ørnene sto hardt i mot det som kom og greide et uavgjort resultat mot ligalederne og tittelforsvarerne.

Dette resultatet gjør at Liverpool ligger fire poeng bak City og tre mål bedre målforskjell. OG de har en kamp mindre spilt, en kamp som også spilles i London, i morgen på Emirates Stadium mot formlaget Arsenal, som har spilt meget godt den siste tiden, med Martin Ødegaard i en sentral rolle på midten.

Tittel-ødelegger

Dette er ikke første gang Crystal Palace får lov å spille en sentral rolle som tittel-ødelegger i ligaavslutningen og tittelkampen. I 2014 skulle Liverpool til Selhurst Park. De røde ledet 3-0, men The Eagles slo kraftig tilbake og scoret tre mål. Den omvendte Milan-kampen fra Istanbul i 2005, bidro sterkt til at Manchester City – og ikke Liverpool – vant Premier League.

Manchester City-manager Pep Guardiola forsvarte sine spillere, til tross for at de ikke klarte å omsette noen av de store sjansene de hadde i mål. Fra TV2-studioet fikk vi høre at ekspertene var svært overrasket over at manageren spilte med den samme elleveren gjennom hele kampen. Spillere som Raheem Sterling, Ilkay Gündogan, Fernandinho og Gabriel Jesus var god og varme, fordi de brukte store deler av andre omgang på å varme opp, men kom ikke inn.

Guardiola forklarte dette med at han var veldig fornøyd med den elleveren som sto på banen og mente det ikke var nødvendig med et bytte. Det som var feilen, ifølge Guardiola, var et vanskelig gress på Crystal Palace sin hjemmebane.

Hjemme i Formby, 20 minutter utenfor Liverpool, satt nok Liverpool-manager Jürgen Klopp og fulgte kampen mandag kveld. Han var nok fornøyd med det han så, hvordan Crystal Palace-manager Patrick Vieira sine spillere kjempet mot ligalederne. De to poengene som Manchester City mistet i London mandag kveld, gjør at klubben nå er på godt skuddhold på de lyse blå. Laget fra Merseyside ligger fire poeng bak laget fra Manchester. Det kan bli ett dersom de gjør jobben og slår Arsenal onsdag kveld og ytterligere forbedrer sin målforskjell. Lørdag 10. april skal Liverpool til Manchester City og Etihad. Den kampen KAN bli direkte avgjørende for om det blir Liverpools kaptein Jordan Henderson eller Manchester Citys kaptein Kevin de Bruyne som kan heve trofeet over hodet 22. mai.

Kommende helg er det kvartfinale i FA-cupen. Manchester City skal til Southampton, mens Liverpool reiser til City Ground og Nottingham Forest. Semifinalene i FA-cupen spilles helgen 16. april, mens finalen på Wembley går lørdag 14. mai.

Landslagspause

Så er det landslagspause og flere av spillerne på de to lagene har oppdrag med sine respektive landslagsflagg på brystet. Andy Robertson og Skottland skulle opprinnelig spilt Play Off-kamp for Qatar-VM mot Ukraina, men denne er utsatt til nærmere sommeren. Han har jobbet sammen med polske Robert Lewandovski for å få til en veldedighetskamp til inntekt for krigsofrene i Ukraina. Polen skulle møtt Russland i VM-Play Off-kamp, men russerne er kastet ut av VM-kvalifiseringen. Denne veldedighetskampen vil bli spilt torsdag 24. mars på Hampden Park i Glasgow. Robertson og Lewandovski har gått ut og oppfordret alle til å komme på kampen. Ti pund av hver billett vil gå til inntekt for de mange ukrainske krigsofrene som har det svært vanskelig etter den russiske invasjonen.

Spesielt under landslagspausen blir også VM-kvalifiseringskampene (Play Off) for Afrika, mellom Sadio Manés Senegal og Mohamed Salahs Egypt. Dette kan bli alle tiders mulighet for revansje for Salah etter tapet i finalen under Afrikamesterskapet i januar/februar. Lagene møtes i Kairo i Egypt fredag 25. mars, med retur i Dakar i Senegal tirsdag 29 mars. Dermed blir det altså bare en av de store Liverpool-stjernene som får plass i Verdensmesterskapet i Qatar, som starter i november, med finale 18. desember.

Resten av sesongen

Så er vi kommet fram til lørdag 2. april, da to bunnlag skal møte tetlagene. Manchester City drar til Burnley og Turf Moor, mens Liverpool tar i mot Joshua King, Roy Hodgson og Watford. Før man kommer til Palmesøndag, søndag 10. april og storkampen Manchester City-Liverpool på Etihad.

Når den kampen er spilt skal Liverpool spille mot Aston Villa på bortebane, Everton på hjemmebane, Newcastle United borte, Tottenham Hotspur hjemme, Southampton borte, Wolverhampton Wanderers hjemme og Manchester United hjemme.

Manchester City skal spille mot Wolverhampton Wanderers på bortebane, Watford på hjemmebane, Leeds United borte, Newcastle United hjemme, West Ham United borte, Aston Villa hjemme og Brighton & Hove Albion hjemme. Begge lagene har altså fire hjemmekamper og tre bortekamper igjen av sesongen når det som har fått tittelen “ligafinalen” er spilt. Siste ligakamp spilles søndag 22. mai

I tillegg er begge lagene videre i Champions League, der kvartfinalene trekkes førstkommende fredag og spilles 5./6. april og 12./13. april og semifinalene 26./27. april og 3./4. mai. Finalen i Champions League skal spilles lørdag 28. mai. Med andre ord så får både Liverpool og Manchester City får meget tøffe to og en halv måned som kommer.

Kampen mot Arsenal onsdag er altså meget viktig for Liverpool. Dersom de skal holde følge med Manchester City, bør de ha poeng i den kampen, aller helst alle tre.

Helt siden spanske Pep Guardiola kom til Manchester City og tyske Jürgen Klopp til Liverpool har de knivet i teten av Premier League-tabellen, i de nasjonale cupene og ikke minst i Champions League. City har tatt flest stikk så langt hjemme, mens Klopp har flest stikk i Europa. De to verdensklasse-managerne hadde også en knallhard kamp mens spanjolen var i Bayern München og tyskeren i Borussia Dortmund.

Liverpools lag

Mot Arsenal onsdag kveld er det grunn til å tro at klubben spiller med sitt beste mannskap.

Det betyr at Alisson Becker vokter målet.

Trent Alexander-Arnold og Andy Robertson spiller på sidebackene. Virgil van Dijk og sannsynligvis Joël Matip (nylig kåret til Premier Leagues beste spiller for februar). Ibrahima Konaté er et alternativ.

Midtbanetrioen blir nok Fabinho, Jordan Henderson og Thiago Alcantara, hvis han er frisk nok. Er han ikke det så kan alternativet være Naby Keita, Alex Oxlade-Chamberlain eller Harvey Elliott.

Angrepet blir sannsynligvis Luis Diaz, Mohamed Salah og Sadio Mané. Diogo Jota og Roberto Firmino er gode alternativer dersom noen av de tre ikke er i god nok form.

PS! Liverpools norske supporterklubb melder tirsdag at de to alternativene på sidebackene, Kostas Tsimikas og James Milner, er blitt syke og ikke er med i troppen som reiser til London for kamp onsdag kveld.

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds