Fabinho og Thiago Alcantara klare til kamp

Stadig flere medier forteller nå at de to eneste usikkerhetsmomentene til Liverpools startellever i Champions League-finalen mot Real Madrid, midtbanespillerne Fabinho og Thiago Alcantara, har flydd til Paris for å slutte seg til kamptroppen.

Thiago fikk en ankelskade i ligaavslutningen mot Wolverhampton Wanderers, mens Fabinho fikk en muskelskade på baksiden av låret i ligakampen mot Aston Villa. Brasilianeren måtte stå over FA-cupfinalen mot Chelsea og ligakampene mot Southampton og Wolves.

Nå er de begge klare, som er en virkelig boost for Jürgen Klopps laguttak. Fabinho er verdensklasse som defensiv midtbanespiller, mens Thiago tilfører kreativitet inn i laget.

Dermed vil laget etter alle solemerker se slik ut mot Real Madrid;

Keeper;

Alisson Becker.

Forsvar;

Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Ibrahmia Konaté og Andy Robertson.

Det er en diskusjon om Klopp skal velge Konaté eller Joël Matip. Vi tror Konaté blir valgt. Her blir det viktig med muskler for å stoppe Karim Benzema.

Midtbane;

Thiago Alcantara, Fabinho og Jordan Henderson.

Litt usikkert med de to førstnevnte om de kan spille 90 minutter, men starte får de nok.

Angrep;

Luis Diaz, Sadio Mané og Mohamed Salah.

Diogo Jota har slitt litt med formen de siste kampene og må starte på benken. Det må også en annen joker, Roberto Firmino.

Mané har fått mye spørsmål om en eventuell overgang til Bayern München den siste tiden, men skal kunne greie å holde fokus i en kamp av denne kaliberen. Alle får svar ETTER kampen om hvor senegaleseren spiller sin fotball neste sesong.

Mohamed Salah har gjort det klart at han spiller minst en sesong til i Liverpool. Kontrakten hans går ut neste sommer og det kan hende at han går gratis.

Carlo Ancelotti har reist til Madrid med en skadefri tropp.

Her er laget han stilte med i siste seriekamp mot Real Betis; Thibault Courtois – Dani Carvajal, Eder Militao, Nacho, Ferland Mendy – Luka Modric, Casemiro, Toni Kroos – Rodrygo, Karim Benzema, Vinicius Junior. Det kan bli samme mannskap i lørdagens Champions League-finale mot Liverpool på Stade France i Paris.

Alder

Alder i troppen spiller en rolle. Et nytt transfervindu betyr også en mulighet for å fornye spillertroppen. Nå er det full fokus på Champions League-finalen, men Liverpool-troppen begynner å bli eldre og Jürgen Klopp har nok begynt å tenke på forsterkninger og en foryngelse av laget.

I angrepsrekken fyller Roberto Firmino 31 år i oktober, Sadio Mané har nettopp fylt 30 og Mohamed Salah blir 30 i juni. Det føles ganske sikkert at ikke alle disse er i Liverpool ved sesongstarten i 2022/23-sesongen.

Passert 30 vil også følgende spillere ha i løpet av dette året; Jordan Henderson (32 i juni), James Milner (fylte 36 i januar, fått tilbud om ny kontrakt, men usikker på grunn av mangel på spilletid), Joël Matip (31 i august), Virgil van Dijk (31 i juli), Thiago Alcantara (nettopp fylt 31) og Adrián (fylte 35 i januar, forlater nok klubben i sommer). Alisson Becker fyller også 30 i oktober, men som keeper så er det nok ingen fare for at Liverpool skal miste han på en god del sesonger ennå.

I tillegg har Liverpool sagt at de vil lytte til bud på Alex Oxlade-Chamberlain (29 i august). Transfervinduet åpner 9. juni og stenger ikke før utgangen av august.

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds