Fantasy-dilemmaer før GW13

Det er snart årets vakreste tid, nemlig en desember-måned fullspekket med Premier League! Det byr på opptil flere fpl-dilemmas (eller trilemmas?).

Vi har igjen henvendt oss til fpl-spaltistene våre, Øyvind, Ole Kevin og Ola, for å høre hva de tenker om følgende problemstillinger:

Ranger disse: Cornet, Gallagher, Emile Smith-Rowe

Ø: Dette er en ekstremt tett fight, spesielt siden alle har nesten identisk pris. For meg er det Palaces nye nøkkelmann Conor Gallagher som trekker det lengste strået. Cornet sin plass kan være noe utsatt, da vi vet at Dyche liker å rotere spisser. Dessuten binder du fort opp et bytte da Afrikamesterskapet kommer (Elfenbenskysten). Smith-Rowe har også vært i formidabel form i det siste, noe som gjør dette til nesten helt dødt løp. Magefølelsen sier: Gallagher, ESR, Cornet i den rekkefølgen.

OK:
Gallagher ser ut til å være i storslag i et Palace i form. Er mye involvert fremover i et lag som pga har et bra juleprogram. Går foran Cornet ettersom Burnley ikke skaper like mange sjanser, og slakker heller tempo på slutten av kamper fremfor å gå for mål nummer 2, 3 eller 4. ESR er den jeg ville vurdert nederst av disse tre.

O: Gode valg alle tre, og tenker det ikke er noe i veien med å ha mer enn en av disse i laget. Sitter selv med Gallagher, og rangerer følgelig også han øverst. Har imidlertid planlagt å ta inn Cornet til GW14 om ikke det dukker opp noe uventet, så han blir nummer to. Definitivt en av årets beste signeringer i år. Smith-Rowe har imponert denne sesongen, som han også gjorde i perioder i fjor. Men, på underliggende tall har ESR hatt enormt god uttelling, noe eg mistenker vil jevne seg ut på sikt. Går derfor for 1. Gallagher, 2. Cornet og 3. ESR.

Skal du fortsatt ha 2 fra Chelsea bakover selv om Chilwell er skadet?

Ø: Selvfølgelig! Jeg sitter med Rudiger og Chilwell selv, men har ingen problemer med å sette Reece James rett inn for Chilwell. Synes Rudiger også er en knall erstatter for Chilwell dersom man sitter med James fra før.

OK: Etter United-kampen neste runde så vurderer jeg å hente Alonso, da jeg har James fra før av. De har et fint program fremover, og slipper inn få mål. Rüdiger er også et alternativ da han kommer til mange avslutninger på dødballer.

O: Jah, hvorfor ikke? Sitter selv allerede med James og Rudiger, og er sånn sett heldig som slipper unna skaden til Chilwell. Vurderer nesten å sette inn Alonso også i Chilwells skadefravær, men blir nok med de to.

Ronaldo, Kane eller Auba?

Ø: Er det lov å si ingen av delene? Akkurat nå virker Salah som den eneste essensielle premium-spilleren. Hvis jeg MÅTTE valgt en av disse ville jeg nok stolt mest på at “Christmas Kane” slår til igjen.

OK: United har to litt kinkige kamper deretter fine kamper i juleperioden. For å være ærlig så synes jeg Ronaldo er et fint valg i denne perioden. Når det gjelder Kane, så er det en jeg hadde vurdert med tanke på kampene, jeg tror selv han kommer til å gjøre det bra over jula. Jeg hadde ikke vurdert Auba fremover.

O: Sitter med en følelse av at det kan smelle fra alle tre når som helst nå, spesielt for Ronaldo og Kane. Derfor går jeg for den av dem som har best fixtures, som uten tvil er Kane frem mot jul. Men, her følges det tett med på hvordan managerskifte i Man United påvirker både laget og Ronaldos rolle. Får den mannen bedre service blir han fort en “must have” igjen

Tør du satse på offensive City-spillere inn i det tette juleprogrammet? I så fall hvem?

Ø: Jeg føler på at hovedproblemet med City-offensiven ikke nødvendigvis er den beryktede  Pep-ruletten, men minst like mye at de deler så mye på målpoengene. Foden og Bernardo Silva ser dog ut som de beste alternativene til en forholdsvis billig penge, men den eneste jeg er helt sikker på at jeg beholder i City-laget er Cancelo.

OK: I City så har jeg både Foden og Jesus selv. Så får man ta rotasjonsrisken med på kjøpet, og ha et par kurante spillere på benk.

O: Oof, denne er tung. Det frister selvsagt, men det er skikkelig vanskelig å velge hvem i City-laget jeg skal gå for. Sterling blinker seg litt ut akkurat nå, i og med at han virker å ha jobbet seg inn i startelleveren igjen. Det blir imidlertid dyrt å hente han nå…

Tottenham friskmeldt allerede? Eller er det wait and see?

Ø: Er nok litt vent og se enn så lenge for min del, men det kommer jo et par snasne hjemmekamper (særlig den mot Norwich) snart, så jeg er rask på labben hvis vi ser litt tydeligere tegn på at Conte er rett mann for dette laget.

OK: Conte sa etter tapet i Europa: «At this moment the level at Tottenham is not so high». Men allikevel så synes jeg de kan vurderes inn i et fint juleprogram, spesielt Kane, da det virker som han er i fin form.

O: Tottenham ser jo ikke bra ut enda, og er ikke sikkert de gjør det på noen runder heller. Likevel er det nok bare et tidsspørsmål før prestasjonene får seg et oppsving. Spørsmålet er vel om det fine kampprogrammet Tottenham har de neste rundene kom litt for tidlig for Conte & Co. Skal nevnes her at jeg satset på Kane forrige runde, og blir nok sittende med han en stund fremover

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds