Fantasy PL: 9 gode tips før årets sesong sparkes i gang!

1. Legg en plan

Det er umulig å treffe blink hvis du ikke vet hva du sikter på. Det høres kanskje ut som en klisjè, men det er overaskende mange som ikke følger dette punktet. Det trenger ikke være avanserte saker, men å ha en overordnet plan vil hjelpe deg i det lange løp. Et noe trivielt eksempel fra denne fpl-sesongen er, hvorvidt man skal gå for tidlig wildcard eller ikke. Går man for tidlig-varianten, vil man kunne ta flere sjanser, enn om man planlegger å spare wildcardet til senere anledninger. Det finnes ingen korrekt plan i fpl, men det vil lønne seg å ha en.

2. Ta få hits

På dette punktet har jeg personlig lett for å synde. Det viser seg sesong etter sesong, flesteparten av de som ligger i toppen tar minimalt med hits. For de som ikke vet hva et hit er: Et hit er når du gjør bytter utover de byttene du har disponibelt. For å gjøre dette må du betale fire av dine oppsamlede poeng.

Det kan virke fristende å ta et hit for å få inne f.eks Eriksen før en hjemmekamp mot Cardiff, men det viser ofte at dette ikke lønner seg. Som med alle regler og retningslinjer finnes det noen unntak:

Unntak nummer en: hvis du har skader i troppen. Er typ Kane skadet, er det ingenting i veien med å betale poeng for å få han ut. Personlig mener jeg at dette ikke gjelder forsvarere og keepere, da disse sjeldent gjør opp for minus fire poeng.

Unntak nummer to: Hvis du mangler spillere inn mot en dobbeltrunde, kan minus fire være verdt ett forsøk. Tidligere sesonger har dette gitt meg god avkastning.

Unntak nummer tre: Hvis du skal gi armbåndet til en spiller, kan det være greit å betale fire poeng for å få han inn på laget. Skal f.eks gi armbåndet til Salah hjemme mot Cardiff, kan dette bety 20-30 poeng, da vil det glatt gjøre opp for de fire poengene.

3. Stol på deg selv

Uten å overdrive, twitter florerer av ulike nettsider og podcaster, som tilbyr en snarvei til informasjon og innsikt. Dette kan være vel og bra, men det må ikke gå på bekostning av dine egne vurderinger. Jeg har ikke tellingen på hvor mange ganger jeg hatt en god magefølelse på spiller x, men har endt opp med spiller y ,fordi en sofaekspert på Ola Nordmann-podcasten har overbevist meg om at spiller Y er en såkalt må-ha-spiller. Ikke havn i denne situasjonen og stol på innsiktene dine.

4. Benytt deg av bookmakere

Personlig bruker jeg bookmakere flittig, når jeg setter opp laget og vurderer spiller opp imot hverandre. Du kan lese deg grå på stats av ulik karakter, men hva er vitsen når bookmakerne gjør jobben for deg? Bookmakerne har de mest objektive vurderingene av sannsynligheten for ett utfall. Er du usikker om du skal “cappe! Kane eller Salah?– logg deg på Coolbet, se hvem som har lavest odds for å gjøre mål, sett båndet på vedkommende.

5: Ikke lås deg til en strategi

Det vakre med fpl er at det finnes flere veier til Rom. Det mest iøynefallende er formasjoner. Man har ofte en formasjon man fortrekker– det betyr ikke at man må spill den hver runde. Er du som meg en 3-4-3- fantast, kan du prøve en 4-4-2 eller en 3-5-2, og se om laget blir mer balansert. Formasjonen du skal bruke, burde ikke bli avgjort av preferanser, men av hvor det er mest verdi å hente. I år f.eks, mener jeg at midtbanen har mye verdi, og vurderer derfor sterkt å spille 4-4-2.

6. Gjør klart laget kvelden før

Dette tipset gjelder spesielt før runde en. Timene før runden starter vil det være mange hundretusen pålogget, og det er ikke uvanlig at serveren streiker. Vi har alle vært der; det er 15 min til fristen går ut og du skal bytte inn Kane, plutselig kommer det en feilmelding. Ikke utsett deg selv for dette, gjør byttene dine i god tid før fristen!

7. Sett opp ett “ikke-dekning-hele-uken-lag”

Når fristen går ut, kan det være hensiktsmessig å sette opp laget sitt for neste helg. Hvis du skulle glemme av laget den påfølgende uken vil laget uansett være klart til neste runde. Tenk at laget skal såpass bra at selv om du ikke har nett-tilgang hele uken skal fortsatt være fornøyd med laget du mønstrer.

8: Hold ut

Dette punktet er etter min mening ekstremt undervurdert. De fleste som spiller fpl vi gå lei utover i sesongen. Dette tilbyr en unik mulighet for deg å klarte mange plasser, om du klarer å holde dampen oppe til siste runde.

9. Velg sikre spillere

Dette punktet høres selvsagt ut, men det er ofte man finner seg i en situasjon der halve laget er rotasjonsutsatt. Dette burde man selvsagt unngå. Gå derfor for hovedmenn i lagene du velger fra. Eksempelvis: Gå for KdB i stedenfor Mahrez. Gå for Robertson i stendfor Trent Alexander Arnold. Du m å ofte ut med 0.5 m ekstra, men i lengden er innvesteringen helt klart verdt det.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds