Fantasy Premier League - Fantasytips og artikler

Fantasy PL – Før runden #5

Slik gikk det forrige runde

Manchester City var rundens store favoritt. Sergio Agüero scoret to ganger og leverte en målgivende pasning, mens Kevin de Bruyne noterte seg for ett mål og én assist.

Utrolig nok gikk Raheem Sterling av banen uten målpoeng. Mohamed Salah noterte seg for kun én assist, mens Sadio Mané scoret. Roberto Firmino  gjorde begge deler.

Jamie Vardy noterte seg for to scoringer, mens Bournemouth-spissen Callum Wilson leverte målpoeng for fjerde runde på rad. Tammy Abraham fortsatte i samme spor som i runde tre, mens Pukki gikk målløs av banen. Kanskje kan Tammy Abraham bli en erstatter for Pukki på sikt?

Ellers scoret begge premium-spissene Pierre-Emerick Aubameyang (11.0) og Harry Kane  i London-derbyet.

Dette bør du gjøre nå

Som vanlig er hovedfokuset på Liverpool og Manchester City. Førstnevnte spiller hjemme mot Newcastle, et lag som kommer til å mure igjen bak og håpe på det beste.

Salah-mål og rent bur på Liverpools forsvarspillere? Denne runden er et godt argument for hvorfor man bør ha tre spillere fra både Liverpool og City.

Syv spillere er bankers på Liverpool sitt lag for øyeblikket: Adrián, Trent Alexander-Arnold, Virgil van Dijk, Andy Robertson, Sadio Mané, Mohamed Salah, Roberto Firmino.

Manchester City møter et Norwich-lag som har sjarmert så langt, men samtidig sett hullete ut i forsvar. Her er det bare å forberede seg på mye mål.

Helst skulle man nok hatt minst to offensive City-spillere. Sergio Agüero, Raheem Sterling og Kevin de Bruyne er de mest attraktive.

Bak beholder trolig Zinchenko (5.6) plassen på laget, mens Nicolás Otamendi (5.4) er den midtstopperen som vanligvis bekler den venstre stopperrollen når Aymeric Laporte (langtidsskadet) er ute.

Sannsynligheten for at City holder nullen mot Norwich er på om lag 48 prosent, skal vi tro bookmakerne.

Resten av Røkla

I de andre kampene har Leandro Trossard (6.0) spennende, underliggende tall, og kan fort være en spiller som slår ut i full blomst snart. Det blir svært spennende å høre hva som blir sagt om lyskeskaden hans.

Billigalternativet John Lundstram (4.2) i Sheffield United har en fin hjemmekamp mot Southampton, og kan være aktuell å starte hvis man har ham.

Tottenham har et potensielt bananskall hjemme mot formsterke Crystal Palace, som vant igjen etter å ha blitt rost opp i en analyse i forrige sak.

Wolves – Chelsea og Bournemouth – Everton er to ekle kamper, det samme er egentlig både Watford – Arsenal og Aston Villa – West Ham.

Et råd i disse kampene kan være å beholde formspillere, som Abraham, Hallér og Digne, dersom man har dem. Callum Wilson blir – litt overraskende – solgt over en lav sko til tross for at han har levert målpoeng fire runder på rad.

Kane og Aubameyang er det trolig bare å beholde om man har dem, selv om Agüero kanskje er enda mer fristende akkurat nå.

Kapteinsalternativene

Vi har egentlig vært gjennom denne. Det kan fort være at Harry Kane (11.0) banker inn et mål eller to mot Crystal Palace, men Liverpool og Manchester City er såpass mye bedre enn Tottenham for øyeblikket, og møter i tillegg enklere motstand.

Det er litt opp til deg og magefølelsen din hvem du velger av de fem største kanonene, men her får du expected goals, assists og prosentsjanse for å score basert på odds fra tilfeldig bookmaker.

Mohamed Salah (12.5)

 • xG (per 90): 0.70
 • xA (per 90): 0.16
 • Målodds: 60.6 %

Sadio Mané (11.5)

 • xG (per 90): 0.36
 • xA (per 90): 0.42
 • Målodds: 54.1 %

Sergio Agüero (12.1)

 • xG (per 90): 1.05
 • xA (per 90): 0.22
 • Målodds: 63.7 %

Raheem Sterling (12.3)

 • xG (per 90): 0.77
 • xA (per 90): 0.21
 • Målodds: 59.9 %

Kevin de Bruyne (9.8)

 • xG (per 90): 0.34
 • xA (per 90): 0.80
 • Målodds: 34.5 %