Fantasy PL – Kapteinsvalget for Gameweek 22

Nok en PL-runde står for tur, og igjen står vi overfor et dilemma når en kaptein skal velges. Denne runden har vi plukket ut de fem beste alternativene, og valget står mellom Jamie Vardy, to Manchester City-spillere og to Liveprool-spillere.

NB: Fristen for å endre på laget ditt før runde 22, går ut FREDAG 20:00

Jamie Vardy  – Hjemme mot Southampton

Vardy var endelig tilbake igjen i aksjon i ligacup-semifinalen mot Aston Villa på onsdag. Alt tyder på at engelskmannen er å finne i start-elleveren denne runden, etter å ha stått over de to siste rundene.

Tja. Det som på papiret ser ut som en lett kamp kan fort bli absolutt alt annet enn akkurat det. Bare Liverpool har lavere “forventede mål sluppet inn” enn Southampton de siste seks rundene. I samme periode har The Saint bare sluppet inn fem mål – under ett mål i snitt per kamp. Kun Watford og Liverpool har sluppet inn færre mål de siste 6 kampene. Til sammenligning har for eksempel Leicester over dobbelt så høy XGC (Forventede mål sluppet inn) i samme periode. @

Det er verdt å nevne at Vardy har 1.68 i odds på at han scorer minst ett mål denne runden. I tillegg har spissen bursdag på lørdag. Det store spørsmålet er om Jamie leverer et skikkelig Vardy-Party denne runden, eller om eierne sitter tomhendt igjen med en blank

Vi er usikre, men tror mulighetene er gode for at Vardy får en grei runde.

KDB og Raheem Sterling  – Borte mot Aston Villa

Manchester City møter Aston Villa denne runden. The Villans ligger langt nede på xGC-tabellen og har hatt store defensive problemer denne sesongen.  Aston Villa har 15,57 forventede baklengsmål de siste seks rundene mot relativt svak motstand – (Burnley, Watford, Norwich, Southampton, Sheffield United og Leicester).

Fantasy PL - Kapteinsvalget for Gameweek 22

Mot Leicester  var det vanskelig å se hvem som lå lengst fremme i banen av Mahrez, Sterling, Jesus og De Bruyne. Mot Everton sist lå KDB langt dypere i banen. I snitt var han så vidt foran Cancelo og Mendy, som ble brukt flittig offensivt.

Kevin De bruyne er alltid et sikkert valg, men med flere gode alternativer denne runden faller valget på lagkamerat Raheem Sterling

Har man fremdeles Sterling, mener vi han er det beste kapteinsvalget denne runden. Manchester City mot Premier Leagues svakeste defensive lag. Hos Coolbet har de lyseblå 1.20 i odds på å vinne kampen. Sterling har 1.80 i odds på å score mål, mens Kevin De Bruyne til sammenligning har 2.55. Spillselskapet mener med andre ord at det ere godt over 50% sjanse for Sterling scorer mål, mens andre spillselskaper vurder sjansen for at Sterling får assist til nærmere 40%.

Stoler man på spillselskapet sin vurderingsevne, bør ukens kapteinsvalg være bankers!

 

Salah og Mané – Borte mot Tottenham

Liverpool er ligaens beste lag offensivt om dagen. I tillegg til å ha scoret flest mål, har Liverpool også levert best “underliggende tall” denne sesongen. De siste seks kamper har laget scoret 17 mål – nesten tre mål per kamp. Med  få valg offensivt på Liverpool er det enkelt å plukke ut en kaptein som med stor sannsynlighet får med seg et målpoeng.

salah 2019

Det som gjør at vi er usikre på Liverpool-spillerne denne runden, er at de møter Spurs borte. Vi spår at det blir en tøff kamp, og har begrensede forhåpninger om mange mål for de røde.

Dermed blir det vanskeligere å velge mellom Mane og Salah, enn det er å velge mellom Sterling og Kevin De Bruyne denne runden.

I tillegg kan Manchester City finne på å score både fem og seks mål denne runden, mens Liverpool har langt tøffere motstand

Rundens kaptein – Raheem Sterling

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds