Fantasy Premier League – Fem kapteinsvalg til DGW27

Igjen er det dobbel gameweek, og dette ser ut som en ypperlig mulighet til å cappe noen andre enn Erling Braut Haaland. Det er riktignok verdt å merke seg at det ble hat-trick og 17 poeng sist lagene møttes. Her er 5 andre kapteinsvalg enn “perma-kapteinen” Haaland.

NB! Alle projected points (PP) er hentet fra fantasyfootballfix.com

Ivan Toney (eve + sou) – PP: 9.5

Kanskje det første og mest åpenbare navnet på blokka hvis du skal ha en dobbel GW-kaptein. Det er foreløpig helt i det blå når Toneys disiplinærhøring om gamlingskandalen, men både Sky Sports og ffscout spekulerer i at det neppe skjer før den kommende landslagspausen. Det gjør Toney til den klareste, kanskje den eneste kapteinskandidaten fra Brentford.

Pluss:
Brentford har ikke tapt en ligakamp siden runde 13. I denne perioden har Toney scoret 7 mål på 10 starter, hele 4 av dem på bortebane.

Møter to lag som kjemper helt i bunnen, og er desperate etter 3-poengere.

Minus:
Uansett om utestengelsen ikke kommer nå vil nok det utenomsportslige kunne prege Toney noe.

Han har en lei tendens til å ta med seg en del gule kort, noe som påvirker potensialet til å sanke de helt store poengene.

Kaoru Mitoma (lee + CRY) – PP: 8.7

Hvis du før denne sesongen visste hvem Kaoru Mitoma var, ja da takker belgisk og japansk fotball deg for all støtte de foregående sesongene. Japaneren har tatt Premier League med storm, og er definitivt et av sesongens store gjennombrudd.

Pluss:
3 av de siste 5 kampene har endt med tosifrede poeng for Mitoma.

På sine siste 10 kamper har han 6 mål og 2 assists.

Minus:
Det finnes flere ca jevnbyrdige kapteiner i Brighton (f eks MacAllister og March). Å velge feil blant disse kan føles bittert, da det deles broderlig på målpoengene i Brighton for tiden.

Dette er meget nisje fantasy-research, men heftig snøvær i nord kan potensielt sette en stopper for Leeds-Brighton. Forhåpentligvis får vi i så fall beskjed om det FØR deadline på lørdag. (Snøvær er heller ingen fordel for lag som ønsker å spille attraktiv angrepsfotball)

Mohamed Salah (bou) – PP: 6.1

Salah slo tilbake mot kritikerne forrige helg og viste hva som bor i ham som fpl-asset. Denne gangen venter langt enklere motstand på papiret, men han er ikke SÅ hyppig nevnt som en kapteinskandidat. Grunnen er kanskje en viktig kamp i Madrid som bakteppe?

Pluss:
Et Liverpool midt i en skikkelig formsving har endelig begynt å få ting til å stemme foran mål.

4 mål og 1 assist er fasit på de siste 5 for Salah.

Minus:
Til tross for at Salah ble kåret til banens beste sist helg var det mye tilfeldigheter som gjorde det slik. Assisten til Gakpo er ikke akkurat ferdigscoret, det første målet hans er ett én av 100-skudd med høyre som klinkes tverrligger inn, og det andre målet er det ordentlig FIFA 06-flyt over.

Bournemouth viste mot Arsenal sist at de KAN forsvare, om enn bare i drøyt 60 minutter. Liverpool har tidligere denne sesongen slitt med å bryte ned lag som legger seg lavt.

Klopp har nok ikke helt gitt opp det nevnte returoppgjøret i Madrid, og hvis Liverpool leder med et par mål er det rimelig å anta at noen spillere tas av tidlig (Salah har imidlertig stått 90 minutter de fleste kamper.)

Marcus Rashford (SOU) – PP: 5.3

Et smått sjokkert United-lag skal rette opp i fadesen fra forrige runde. For at det skal skje trenger de antakelig en Rashford tilbake i storform. Hvor lett blir det å reise seg etter et slikt nederlag?

Pluss:
Old Trafford er Rashfords lekegrind. Hele 11 av 14 ligamål har kommet her, så at det er hjemmekamp er en massiv fordel. Det ble også mål i midtuka mot Betis.

United har generelt et godt tak på Southampton som motstander. 2016 var sist de gikk på tap.

Minus:
Southampton har fått litt mer selvtillit defensivt under Ruben Sellés og vil neppe angripe fra start her. Bare 2 baklengs på de siste 3 ligakampene, og dette er mot Chelsea, Leeds og Leicester.

Selv om hevnlyst KAN slå positivt ut i denne kampen, er det vanskelig å si noe annet enn at et slikt tap er en ripe i motivasjons-lakken.

 

Ukas diffe-kaptein: James Ward-Prowse (mun + BRE) – PP: 6.6

Man skal legge fryktelig mye godvilje til for å kalle dette et tips, men hvis du først er ute på sykkeltur i fpl-gatenes bakevje kan du trygt banne på at INGEN andre i internligaen din capper James Ward-Prowse. Straffebommen sist uke ga garantert ingen av eierne mersmak.

Pluss:
6 mål og 2 assists så langt denne sesongen fra mannen som jakter David Beckhams rekord på 18 PL-mål fra direkte frispark.

Fus i alt av dødballer, skjønt selvtilliten kanskje fikk en liten knekk etter straffebommen sist.

En av de få DGW-spillerne som er «garantert» 90 minutter med mindre skader oppstår.

Minus:
Minimal eierandel kan også slå negativt ut. Nærmest ingen er i samme båt dersom dette feiler.

Mer defensivt fokus som lag påvirker også målpotensialet. 3-3 i målforskjell på de siste 4 i ligaen lukter ikke målkalas, til tross for dobbelrunde.

Det er tross alt snakk om et bunnlag her. Er neppe favoritt i noen av kampene, og det blir sjeldent mye mål.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds