Fantasy Premier League - Fantasytips og artikler

Fantasy Premier League – Spillerne du må ha på laget nå

Endelig er det duket for en ny runde med Fantasy Premier League!

Vi går gjennom våre utvalgte Fantasy-favoritter til den 30.runden på FPL og hvilke spillere vi tror leverer i sesong-innspurten.

Som mange allerede har fått med seg har man ubegrenset antall bytter før den kommende runden. Det betyr at du står fritt til å kjøre “all-out” i runden som kommer, eller være litt strategisk og legge en mer langsiktig plan for sesongavslutningen.

Arsenal, Aston Villa, Manchester City og Sheffield Utd spiller to kamper i GW30+. Noe som byr på en utfordring for alle som har svidd av Wildcardet sitt.

Perfekt runde for Bench Boost

Først og fremst bør alle som har Bench Boost tilgjengelig, gjøre sitt ytterste for å få brukt den i runde GW30.

Har du fremdeles et Wildcard å svi av er valget åpenbart:

– Fyll opp med Dobbel GW-spillere til GW30+ og bruk Bench Boost (om mulig).
– Etter GW30+ er ferdigspilt kan du bruke Wildcardet til å mønstre et solid lag til de resterende 7 rundene.

 

Laste opp med Sheffield U, Arsenal, Man City og Villa?

Kort oppsummert anbefaler vi følgende antall spillere fra hvert av lagene:

 • 2-3 fra Sheffield United
 • 2-3 fra. Manchester City
 • 2 fra Arsenal
 • 1 fra Aston Villa

Sheffield United: 

To spillere man må ha er John Lundstram og Dean Henderson. Disse kan sannsynligvis stå på laget ut sesongen ettersom Sheffield United fremdeles er med i kampen om å kvalifisere seg til Champions League.

Manchester City:

Den største faren med Manchester City-spillere, i en FPL-sammenheng, er Pep Guardiola sin tendens til å endre på laget fra kamp til kamp – også kjent som Pep-roulette.

Fem spillere er aktuelle fra City:

 • Aguero
 • Sterling
 • KDB
 • Mahrez
 • Laporte

Sistemann, Laporte, er et billigere alternativ som gjør det mulig å fylle opp stallen med mer enn to City-spillere. I tillegg er franskmannen mindre utsatt for rotasjon enn de andre fire.

Skal du ha tre spillere, anbefaler vi Aguero, KDB og Laporte. Ikke alle Fantasy-lag har de økonomiske musklene til å skvise inn alle tre, og derfor har vi foreslått Mahrez som et budsjettalternativ til enten KDB eller Aguero.

Vår anbefaling er å holde seg til to City-spillere, med mindre man kan bruke Wildcard etter runden. Dette fordi City i praksis har null, niks og nada å spille for resten av sesongen.

Arsenal:

Aubameyang er en poeng-garantist uavhengig av om han spiller på topp eller kant. Vi har prøvd å se etter andre alternativer i Arsenal-laget, men det er vanskelig å finne spillere som utkonkurrerer andre alternativer fra andre lag.

To spillere stikker seg ut som kandidater: Nicolas Pépé og Eddie Nketiah. Skal det endelig løsne for Pepe, og kan han forsvare en prislapp på 9.3m?

Kanskje ikke, men er det verdt en gamble? ja, det er i alle fall verdt et forsøk for de mest modige.

Nketiah er på den annen side et bedre valg. Per nå koster han kun 4.4m og får trolig sjansen fra start i flere kamper i sommer. Nketiah er billig, og var førstevalget til Arteta på topp før Premier League-pausen. Leverte tre mål i treningskampen mot Charlton 6. juni, og fikk tillit fra start mot Brentford.

Skal du bruke Bench Boost er Nketiah fin. Får sannsynligvis en start, og frigjør midler

Aston Villa: 

Vanvittig tøft program etter den kommende runden. Middels til dårlige odds for at Villa holder nullen i GW30, selv over to kamper. Det skal godt gjøres å velge mer enn en fra dette Villa-laget.

Den ene bør sannsynligvis være Jack Grealish. Eventuelt First-Price utgaven av Grealish, McGinn.

 

Jokere til sesongavslutningen

For de som ikke er så privilegerte at de har et Wildcard å svi av etter den kommende runden, kan det være greit å plukke ut noen spillere som også kan levere etter dobbelrunden.

Vi tror det blir viktig å plukke ut sentrale spillere i lag som har kniven på strupen, enten det er i kampen om Champions League-plass eller i nedrykksstriden.

Fem spillere som kommer til å være viktige for lagene som fremdeles har noe å spille for:

 • Doherty
 • Jimenez
 • Bruno Fernandes
 • Pukki
 • Fraser

Samtlige fem har meget fint program ut sesongen, kanskje med unntak av Fraser som har det tøffeste programmet av dee fem utvalgte.

Andre som kan vurderes: Kane, Rashford, Jota, Mount, Cantwell, Alonso og Dubravka.

Kort oppsummert: Det er mange måter å angripe årets innspurt av sesongen på 🙂

Vi ønsker alle lykke til med laguttaket!

Lyst å lese mer?

TV2s Mina Finstad Berg har skrevet en grundig gjennomgang samtlige lag og Fantasy-spillere du bør vurdere fra de forskjellige lagene. Du kan lese mer om den HER

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds