Fantasy-redaksjonens drømmelag til Gameweek 17

Redaksjonen har lagt hodene i bløt, og prøvd å komme til enighet om et lag man trygt kan lose seg gjennom det kommende kampprogrammet med. På enkelte punkter er vi enige, andre steder er det voldsomme sprik.

Keepere

Danny Ward (4.1)
Dette navnet dukket opp på lista til 2 av 3 i redaksjonen, og det er først og fremst prisen som frister. Waliseren tok riktignok med seg noen syke poengsummer rett før VM-pausen, men det er optimistisk å tro det skal vare.

David De Gea (4.9)
Den andre keeperplassen er nok den det er mest splid om innad i redaksjonen, men valget har falt på gode gamle De Gea. United begynte å henge sammen litt mer defensivt mot slutten av høsten, med 3 clean sheets på de siste 6. Spørsmålet er om det er en fordel eller ulempe at spillere som Dalot, Maguire, Martinez, Varane etc. alle fikk mye kampbelastning i VM. Kampprogrammet kunne i alle fall knapt startet mildere, med NFO, wol, BOU på de tre neste, før langt tøffere motstand møter i runde 20 og 21.

Forsvar

Kieran Trippier (5.9)
Den eneste selvskrevne i forsvarsrekka. Newcastle var i knallform før pausen, og bonusmagneten Trippier har tatt med seg 17 bonuspoeng på 15 kamper, samt 5 målpoeng sålangt. Det hjelper også mye at de fleste har eid engelskmannen siden han kostet under 5.5 mill, og at det ble minimalt med slitasje i VM.

Joao Cancelo (7.4)
De offensive tallene har ikke vært overveldende for Cancelo i år, men det vises godt hvor viktig clean sheets og spilletid er for en premium-forsvarer. Cancelo er én av bare 2 City-spillere som har startet alle ligakampene i år (den andre er Ederson), og det er sjelden vare med City-spillere som du kan føle deg 99% sikker på at starter stort sett hver gang. De doble rundene 20 og 23 gjør også noe ekstra med appellen til Cancelo.

Sven Botman (4.4)
Etter en litt treg start på PL-karrieren ser nederlenderen ut til å ha spilt seg inn i 11-eren hos Newcastle. Dobbel Newcastle bakover er kanskje ikke så veldig originalt, men så langt har det vært veldig trygt. 9 clean sheets på 15 kamper er imponerende, og prislappen skremmer ingen.

Trent Alexander-Arnold (7.2)
Tja, hva er det som ikke er sagt om Trent sin sesong så langt? Det er i alle fall ikke sagt mye pent, men redaksjonen har troen på blanke ark og fargestifter for Liverpool og Arnold i det nye året. På dette tidspunktet blir TAA nærmest som en diff å regne, og Liverpool-spillerne har hatt det relativt rolig i VM-pausen.

Reece James (5.8)
Det føles rart å kalle Reece James (23) for et nostalgisk valg, men det begynner faktisk å bli slik at man mimrer litt om “hva som kunne ha blitt” med denne karen. Hadde han vært 100% fit ville han vært klink i alle våre lag, og vi krysser fingrene for at han holder seg skadefri gjennom det flotte kampprogrammet Chelsea har i vente.

Midtbane

Andreas Pereira (4.6)
Noe overraskende det klareste navnet som skilte seg ut som en “must have” på midten. Det skyldes selvfølgelig i hovedsak to ting: Pris og kampprogram. Andreas er et ypperlig budsjettvalg fordi han starter hver eneste kamp for Fulham, som dessuten har dobbel GW allerede i runde 19. Dersom Mitrovic skulle bli skadet eller suspendert er han dessuten antakelig på straffer.

Mohamed Salah (12.8)
Etter en uvanlig trå start på sesongen fikk Mo Salah endelig litt uttelling før VM-pausen, med 3 mål på de siste 3 kampene. I motsetning til premiumvalg som KDB og Kane har han minimal kampbelastning i VM-pausen, samt ingen gule kort (Kane har 4). Vi tror Salah er tilbake i godt gammelt slag fra første stund.

Marcus Rashford (6.7)
Det er ikke veldig mange navn som har spilt seg inn i fpl-troppene våre i løpet av VM, men Marcus Rashford er et hederlig unntak. Var et av mange lyspunkt for England før det plutselig sa stopp mot Frankrike, men var tilbake med en nydelig solomål i ligacupen. Med Ronaldo ute av troppen virker Rashfords spilletid enda mer trygg, og særlig hjemmekampene mot Forest og Bournemouth er verdt 6.7 mill.

Miguel Almiron (5.8)
Høstens største overraskelse får fornyet tillit. Minimal belastning for dette Newcastle-laget i VM-pausen, men akkurat nå føles det kanskje mest som en forsikring å beholde Almiron. Kampprogrammet er midt på treet, men det er først og fremst prisen og eierandelen som fortsatt gjør det livsfarlig å gå uten denne mannen.

Gabriel Martinelli (6.8)
Det føles rart å utelate såpass mange Arsenal-spillere, men la det være sagt at det først og fremst skyldes det tøffe kampprogrammet. WHU, bha, NEW, tot, MUN er de 5 neste kampene for the Gunners, men vi hadde ikke hjerte til å utelate en mann som har bragt oss så mye glede til nå. De fleste som eier Martinelli taper dessuten effektivt rundt 0.3 mill på å selge ham nå, noe som kan være dumt når vi vet det kommer en DGW23 med to hjemmekamper.

Angrep

Erling Braut Haaland (12.2)
Skal vi tro oppdateringene har Erling kjørt gressklipper og snakket med fantasivenner på Etihad i halvannen måned nå. Det blir unødvendig å spørre om denne mannen skal være med når det er to doble GWs i horisonten, og han har dessuten fått all verdens tid til å komme seg etter skaden han kjente på i november.

Aleksandar Mitrovic (6.8)
En av de vanskeligste spillerne å inkludere i redaksjonens lag, fordi han har 4 gule kort, og 4 kamper på seg til å pådra seg et femte. Han er likevel også et av de vanskeligste navnene å droppe, fordi han er en av de mest selvskrevne kandidatene til å gjøre det bra i DGW19. Redaksjonen har diskutert muligheten for å bruke Eddie Nketiah som en placeholder for Mitrovic og avvente valget litt mtp kortstatistikken.

Kai Havertz (7.7)
Det blir kanskje feil å si at Kai Havertz har brukt landslagspausen godt til å spille seg inn i fpl-lagene våre, men han bidro i det minste sterkt til at Tyskland rundet av et begredelig VM med litt av æren i behold. Vi skal selvfølgelig ikke glemme hvor utrolig svake Chelsea var før landslagspausen, men Havertz viste lovende takter med hattrick i treningskampen mot Brentford den 20. desember. Dette er i høyeste grad en diff, men BOU, nfo etterfulgt av en dobbelrunde frister for mye til at vi kan overse oppsiden ved å ha en Chelsea-angriper på laget. Dessuten er konkurransen på spissplass begrenset, med Broja ute resten av sesongen, og Aubameyang i elendig form etter debutscoringen mot Palace.

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds