Kapteinsvalg GW35: Salah for alle penga?

I følge FantasyFootballScout er Salah igjen det mest populære valget med 40%. Hak egypteren finner vi Tottenham-duoen Kane og Son som er valgt av henholdsvis 18% og 10%. Kevin De Bruyne er valgt av 8%, og noe overraskende tar Coutinho femteplassen med 5%.

Ifølge projeksjonsverktøyet til samme nettside, så finner vi mange av de samme spillerne igjen her.Kapteinsvalg GW35: Salah for alle penga?

Når det gjelder hvem som har enklest kamp, så har jeg kikket på oddsen til Unibet:

  1. Man City (Borte mot Leeds) 1.33
  2. Aston Villa (Hjemme mot Norwich) 1.43
  3. Liverpool (Borte mot Newcastle) 1.44
  4. Tottenham (Hjemme mot Leicester) 1.47
  5. Man Utd (Hjemme mot Brentford) 1.78

Tottenham, City og Liverpool har levert 2-4. beste xG-tall siste 6 Gameweeks (Bak Arsenal). Mens Aston Villa og Man Utd ligger nede på 15. og 16. plass.

Jeg synes man derfor kan utelukke Villa basert på dette, og at det ikke finnes et åpenbart alternativt i laget. Coutinho har hverken scoret eller levert målgivende siste fem kampene. I United er Cristiano Ronaldo et kurrant alternativ ettersom han står med 7 mål de siste seks kampene, men det skal sies at han har overlevert da han ligger nede på 16. plass på xG-statistikken bak spillere som Danny Welbeck og Jay Rodriguez.

Da sitter vi igjen med tre lag: Liverpool, Tottenham og City.

På forventede innslupne mål finner vi Leicester på tredjeplass. Så Tottenham er en good shout. Der er Kane og Son de mest fremtredende alternativene. Når det gjelder underliggende tall så ligger Kane et hårstrå foran, og begge står med 7 målpoeng siste 6 kamper. Men Son har scoret flest poeng (59) i PL i samme periode vs Kane med 45 (nest flest poeng). På papiret er det hipp som happ hvem du velger av disse, og det kommer an på hvem du eier.

To poeng bak Kane finner vi Salah som spiller borte mot Newcastle. Newcastle har bedret seg kraftig bakover etter at Howe kom til makten, og har 6. beste defensive statistikk siste 6 kamper. Men Salah er Salah. Han har scoret desidert flest fantasy poeng denne sesongen med 255 (51 mer enn nestemann på lista, Son, 101 flere enn Kane). I tillegg har Liverpool en motivasjon om å forbedre målforskjellen om den skal bli avgjørende i tittelkampen mot City.

City har også en fin kamp på papiret. Problemet er at de har ikke en main man som Liverpool har i Salah, eller Tottenham har i Kane og Son. Her fordeles målene mellom flere av angrepsspillerne, og det gjelder også spilleminuttene, så man kan risikere å sette bindet på en som får et innhopp på 10-15 minutter.

Men skal du diffe så kan det være verdt å sette pengene på De Bruyne. Han har startet de siste 8 kampene, og også levert 8 målpoeng siste seks kamper.

Til syvende og sist synes jeg vi sitter igjen med disse alternativene:

  1. Salah
  2. Son/Kane
  3. Kevin De Bruyne

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds