Fantasytips: Dette bør du gjøre på Fantasy nå

Fristen for å gjøre bytter før runde 8 går ut fredag klokken 19:30. Denne fredagen er det ekstra mange ting å ta hensyn til, og svært

Forrige runde ble avlyst på grunn av Dronning Elisabeth bortgang, og i den kommende runden er tre kamper utsatt. Det betyr at flere nå bør vurdere ett av tre alternativer; Ta hits (minuspoeng for bytter), bruke wildcard eller Free Hit.

Rundens tips fra oss: Bruk Wildcardet nå

Vi skal se nærmere på flere problemstillinger som forsvarer at man bruker chippen akkurat denne runden.

Har du dårlig tid til å stable sammen laget? Da kan du hente inspirasjon hos Øyvind og Ole Kevin, som begge bruker wildcardet sitt denne runden.

Disse spillerne velger eksperten på sitt Wildcard-lag

Når skal de utsatte kampene spilles?

Selv om det kan være fristende å holde på spillerne som får kamper utsatt, er sjansene små for at det skjer i nærmeste fremtid.

Det er rett og slett ikke plass i programmet før Fotball-VM, med ligacup-kamper og europacup-spill mellom PL-rundene.

Kampene som er utsatt spilles trolig enten i januar eller utover våren.

Mens Premier League er på pause som følge av årets Fotball-VM, har alle frie bytter. Dermed vil man ikke få noen fordel senere av å holde på spillerne som ikke har kamper denne runden.

Arsenal v Manchester City også utsatt

Fantasytips: Dette bør du gjøre på Fantasy nåEn annen viktig ting å ha i bakhodet før du gjør rundens bytter, er at Arsenal v Man City er utsatt. Denne kampen skulle spilles i GW12, men ble utsatt til fordel for Arsenal-PSV.
Det var eneste utvei for Arsenal for å unngå at kampen ble tapt på walk-over.
Det er med andre ord ikke et sjakktrekk å sitte med haugevis av Arsenal og City-spillere, med mindre du har et wildcard du kan bruke innen runde 12.

Wildcard, hits eller free hit? 

Hvordan løser man utfordringen med utsatte kamper? Svært mange tyr til wildcard, som vi mener er det beste alternativet om man har flere “hull” i laget.
I tillegg er det også ett skifte i kampprogrammet, der flere populære spillere fra eksempelvis Arsenal og Liverpool, nå har mange tøffe kamper i vente.
Dersom man har brukt wildcardet, eller ønsker å spare det til senere, kan man lett forsvare både -4 og -8 for å kunne mønstre et lag med 11 spillende spillere.
Selv om Free Hit kan friste, er det bedre å vente til en dobbeltrunde senere i sesongen. Med mange utsatte kamper allerede tidlig i sesongen, blir det fort mange mange av dem.
 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds