Fantasytips: Disse spillerne bør du ha på midtbanen

Du kan ikke ha alle på laget, men vi lister opp de spillerne du bør velge mellom, og kommer med noen forslag til differ du kan krydre laget ditt med.

Spillerne du “må” ha på laget

Ny kontrakt Saka - Lønn på 4 millioner
Denne duoen kan være en giftig kombinasjon på fantasy.

Bukayo Saka (8.5m) er den mest valgte midtbanespilleren (60%), og det med god grunn. Arsenal har et fantastisk program de første tre kampene, og er superfavoritter hjemme mot Nottingham Forrest. Bookmakerne gir f.eks bare 1.72 på over 2,5 Arsenal mål, noe som tyder på at Arsenal har gode muligheter for å score både 3 og 4 mål i første runde. Da vil man ikke stå uten Arsenals beste offensive spiller.

Marcus Rashford (9.0m) er halvmillionen dyrere enn Saka, men også en spiller man bør ha fra start. Manchester United spiller hjemme mot Wolves i GW1 og hjemme mot Nottingham Forest i GW3. Her kan du også vurdere lagkamerat Bruno Fernandes (8.5m) om du vil doble på midtbanen fra Manchester United.

Ødegaard (8.5m) er det nest beste alternativet i Arsenal. Toppscorer i fjor og totalt 23 målpoeng i løpet av sesoongen. Koster det samme som Saka og en spiller man bør få inn om man skal triple med Arsenal-spillere fra start og har penger til overs. Arsenal har mange gode alternativer på midtbanen, men med Ødegaard er man sikker på spilletid.

Mitoma (6.5m) spiller hjemme mot Luton i første runde. Fjorårsvinneren av Fantasy Premier League mener bestemt at man må ha Mitoma på laget, og at man gjerne kan supplere med 1-2 andre Brighton spillere. Mange om beinet i Brighton-laget, men det er vanskelig å ikke høre på nr 1 i verden fra forrige sesong.

Kort oppsummert: Saka og Rashford må du ha på laget, resten kan du mikse og trikse med litt som du vil. 

Mo Salah eller No Salah?

Salah skuffer aldri i det lange løp, der er statistikken klokkeklar. 230 poeng eller mer. Det er fasiten for SAMTLIGE 6(!) sesonger i rødt for egypteren. Harry Kane har passert denne magiske grensen bare to ganger. KDB, Bruno og Son har klart det én gang hver, Rashford og Saka har aldri gjort det.

Hvis man tør å se bort fra at Salah fikk 0 målpoeng hjemme mot Bournemouth i fjor, og tenker at Salah ER den beste kapteinen i runde 2, ja da er det alene god nok grunn til å ha ham på laget. Hvis du imidlertid tenker Haaland hjemme mot Newcastle er en bedre kaptein, skal du bruke Salah-pengene på noe annet.

Les også: Fantasy-dilemma – må man ha Salah på laget

De beste diffene på midtbanen

Fantasytips: Disse spillerne bør du ha på midtbanen
Får Foden spille fra start i Gameweek 1?

Den beste “diffen” på midtbanen ser ut til å bli Richarlison (7.0m). Richarlison kommer nesten garantert til å starte på topp for Tottenham nå som Kane er på vei ut døra. Midtbane som spiller spiss i Tottenham til 7.0m, 4% eierandel med mulighet for straffer. Ja takk!

Du kan lese mer om vurderingen vår av Tottenham-spillerne her. 

Phil Fodens eierandel har blitt mindre og mindre for hver dag etter Community Shield. Nå er Foden bare eid av 7.9%. Går man for Foden bør man gjøre alt man kan for å få tak i “leaked linups” før fristen.

Bryan Mbeumo (6.5m) var på alle lag tidlig i pre-season, men er nå bare eid av 8,2%. En spiller som har levert svært godt i fraværet av Ivan Toney, og i tillegg får ta straffer når Brentfords toppscorer er suspendert.

Kai Haverts (7.5m) kan komme til å spille spiss i åpningskampen, hvis ikke spiller han trolig indreløper eller offensivt på midtbanen. Frisk i Community shield kampen mot manchester city, men Kun 5.1% har tyskeren på laget, og med Gabriel Jesus ute blir spilleminuttene til Havertz sikrere. Halvmillionen billigere enn Martinelli og 0,5m dyrere enn Trossard. Pick your poison.

Chukwuemeka (4.5m) er fin å ha på benken, og er spådd å spille 10er rollen nå som Nkunku er ute med skade. Kun valgt av 3,5% på Fantasy, men ikke en spiller man bør ha i førsteelleveren.

Ellers så har man andre fine alternativer som Bowen (7.0m) og Diaby (6.5m), for å nevne noen. Velg dine differ med omhu.

Lykke til med Fantasy-laget!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds