Forsvarsspillerne du bør bytte inn nå

Byttene hagler og Wildcard-knappen får kjørt seg før Gameweek 8. Vi ser på hvilke forsvarsspillere du bør få inn på laget fremover.

Her er fem forsvarspillere du bør vurdere den kommende fantasyrunden.

Trippier (6.8m)

Fantasytips Gameweek 8

Han koster litt, men Trippier er verdt hver eneste krone/million.

Etter en litt treg start på sesongen har Trippier plukket opp 38 poeng de tre siste rundene (43 poeng totalt). Nok til en andreplass på topplisten over forsvarere med mest poeng – kun slått av Andersen med 45 poeng.

Trippier ligger i tillegg på fjerdeplass når man ser på xGI blant forsvarere, kun slått av Cash, Estupinan og Chilwell. De to sistenevnte er ute med skader, mens Cash spiller på et lag med langt mindre “smultring-potensiale” enn Newcastle.

Trippier er den nest beste offensive forsvarsspilleren til nå denne sesongen, og spiller på laget som slipper til nest færrest sjanser (xGA). Newcastle-backen er rett og slett en no-brainer.

Om du ikke har pengene kan du kjøre myntkast og velge mellom Schär og Burn – begge med scoring hjemme mot PSG i midtuka.

Udogie / Pedro Porro

Forsvarsspillerne du bør bytte inn nå

Udogie er en populære spiller på Fantasy, og det med god grunn. Tottenhams italienske back startet på 4,5m, men har skutt opp i pris i takt med populariteten. Nå som prisen er litt høyere, blir det et tøft valg mellom Udogie og Porro.

Porro koster 0,2m mer enn Udogie, men har bedre underliggende tall enn Udogie. Porro produserer både mer og jevnere enn Udogie, og til nå har han 0,2 xGI per 90 min, mot Udogies 0,11 xGI per. 

Lagkamerat Romero er eid av 15,7%, men styr unna den argentinske hissigproppen. Av de tre nevnte forsvarsspillerne fra Spurs er Romero det klart dårligste valget.

Cash (4.9m)

Ikke en spiller man kjøper for defensive “returns”, men programmet til Villa er rett og slett for bra til å overse Matty Cash fremover.

Cash troner øverst på xGI-tabellen i tillegg til å ha grønne kamper på rad og rekke de neste 6-7 rundene.

Aston Villa ser ikke fantastiske ut defensivt så langt denne sesongen, men til nå har Cash hentet inn poengene offensivt når nullen ryker.

Robertson (6.6m)

Forsvarsspillerne du bør bytte inn nå

En fin diff i kampene som kommer. Overraskende gode underliggende tall, til tross for at Liverpool har spilt 10 mot 11 i tre av sju kamper så langt denne sesongen.

Liverpool har bare en tøff skikkelig tøff kamp fra Gameweek 8 til Gameweek 16, og de neste fem kampene spiller Liverpool mot Brighton, Everton, Forest, Luton og Brentford. Unngår Liverpool røde kort i disse kampene bør det være gode muligheter for smultringer og målpoeng.

Med Robertson får du en offensiv back med null rotasjonsfare – som har 57 målpoeng i løpet av de fem siste sesongene. En sesong med 200+ poeng og fire sesonger med 160+ fantasypoeng.

Kun eid av 6,8% – kanskje det beste valget i forsvar de neste fem rundene og i tillegg en skikkelig diff. Det liker vi!

Lykke til med runden.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds