FantasyTips – Gameweek 3

En ny fpl-runde står for tur, og mange sitter inne med 2 ft eller wildcard ( «villkortet»). Noen har sikkert planlagt i flere uker allerede, mens andre ikke har peiling på hva man skal foreta seg.

En ting er uansett sikkert ;de dyre forsvarspillerne leverer som alltid mye poeng. I år, som de fleste andre sesonger, føler jeg at vi i en viss grad har oversett verdien i forsvar. Uten å påberope meg noen fasit, skal jeg i denne artikkelen gi deg mitt synspunkt på forsvars-conundrumet.

Premium forsvarere

For å avlive det mest aktuelle spørsmålet– ja, jeg mener man burde ha minst 3 premium-forsvarere i laget. Med premium mener jeg forsvarere over 6.0 millioner. Hovedargumentet her er det noe trivielle poeng per million.

Man vil få mest ut av det trange fpl-budsjettet, og da viser historikken at forsvarspillere er helt i toppen når det gjelder verdi. Det er også mye lettere å forutsi hvilke av forsvarspilleren som kommer til å prestere, enn andre plasser på banen. Har man en dyr forsvarer fra ett godt lag, vet man at man får cirka 15 cs løpet av én sesong. Bare der har man 15 x 6 poeng (har ikke tatt kort med i beregningen). I tillegg kommer mål-og bonuspoeng. Skal man f.eks velge seg en spiss til 6.5, har man ikke cs-poengene i bunn, og målpoengene er langt fra garantert.

For å belyse denne påstanden: etter to runder har Alonso til 6.5 millioner 24 poeng. Mens den beste billigspissen, Wilson til 6.1 m har 14 poeng. Å dra en konklusjon basert på et så tynt grunnlag er selvsagt håpløst, men tar vi med erfaringer fra tidligere sesonger kan det gi oss en nyttig pekepinn. Ulempen med å investere bakover på banen, er at man mister en del fleksibilitet i laget. Skal man ha 3 dyre i forsvar binder man opp minst 26 millioner (6.0- 6.0-6.0-4.0-4.0).

I år ser ikke jeg dette som noe problem. Grobunnen for denne påstanden er at det er et supert utvalg i 5.5-6.6 -sjiktet på midten, noe som frigir masse midler. Du spør deg sikkert: – ja, hører du sier at dyre forsvarspillere gir mye verdi for pengene, men hvilke av disse skal jeg velge?

Etter min mening burde vi strebe etter er en bakre treer bestående av Robertson 6.0, Mendy 6.2 og Alonso 6.6. Mendy og Robertson er noe utsatt for rotasjon, men de skal være klare førstevalg. Alonso er helt spikra i skrivende stund. Det var en del spørsmål rundt rollen hans i Sarri sitt system. Etter to kamper kan vi ganske sikkert si at han kommer til å fosse fremover, selv om han ikke spiller vingback.

De 3 nevnte er spillere alle fantasy-nerder vet om, og vurder på sine lag, Vi trenger ikke å overanalysere ulike varmekart og forventende mål osv, for å forstå at disse spillerne tilbyr målpoeng og cs på løpende bånd, men hvor mange tør å gå for alle 3?

Personlig synes jeg ingen av de andre premium forsvarerne frister. Van Dijk 6.0, Davies 5.9 og Azpilicueta 6.5 er kanskje de man kan vurdere, men kommer etter min mening til kort i forhold til de 3 nevnte. For å få råd til de dyre bak, må man kjøre 4.0 på de resterende forsvars-plassene. Der er Bennett og Wan Bissaka de beste valgene etter min mening.

Helt til slutt vil jeg bare si at jeg ikke sitter på noen fasit. Hvis du er uenig er det bare å skrive i kommentarfeltet, så tar jeg gjerne diskusjonen.

Lykke til i gw 3!

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds