Fantasytips – Spillerne du bør bytte inn nå

Vi ser nærmere på hvilke spillere du bør vurdere å bytte inn til Gameweek 3. To lag skiller seg ut med svært bra kampprogram i vente, og en spiller må man bytte inn med en eneste gang.

Her er rundens fantasytips til gameweek 3:

Phil Foden (MCI) £7.6m

Fantasytips - Spillerne du bør bytte inn nå

Phil Foden briljerer i Kevin De Bruynes fravær. Forrige helg var han banens beste spiller og noterte seg for målgivende pasning da Alvarez hamret inn 1-0 målet.

Godt spill og målgivende var nok til en solid poengfangst på 9 poeng (3 bonuspoeng) mot Newcastle. På to kamper har Foden skapt 9 sjanser, mest av alle spillere i Manchester City-laget. Når Manchester City i tillegg møter Sheffield United og Fulham de to neste kampene, er dette en mann som bør prioriteres på fantasy.

Rotasjonsfaren må alltid nevnes når det er snakk om City, men med KDB ute av spill og en Foden i storform bør startplass og spilletiden være spikret.

Foden koster 7.6m og har en stigende eierandel på fantasy. I skrivende stund er han eid av 12%. I tillegg til at Foden ser fantastisk bra ut er eierandelen lav nok til at han blir en liten diff de kommende rundene.

Foden’s assist mot Newcastle

Nicolas Jackson (CHE) £7.0m

Jackson Gameweek 3 Fantasytips

Neste mann på listen er Chelseas sommersignering, Nicolas Jackson.

Senegaleseren har overbevist i sine to første kamper i Premier League, men har fått minimalt med uttelling. To kamper ut i sesongen står spissen med to fattige fantasypoeng etter å pådratt seg to gule kort.

Vi tror Jackson kan “eksplodere” de kommende to kampene. Chelsea har to hjemmekamper på rad mot Luton og Nottingham Forest. Enzo Fernandez’ straffebom forrige runde åpner også mulighetene for at den nysignerte spissen får sjansen fra 11-meteren.

Det er nok mange som sitter på gjerdet og venter til Jackson begynner å levere scoringer, men her bør man ligge litt i forkant. Chelsea har fått dårlig betalt i de to første kampene, og skulle det løsne de neste to kampene kan det bli skikkelig stygt å stå uten Chelsea-spissen.

Raheem Sterling (CHE) £7.0m

Fantasytips - Spillerne du bør bytte inn nå

I samme prisklasse som jackson har vi et annet godt alternativ i CHelsea. Sterling koster det samme som lagkameraten Jackson, men er klassifisert som midtbane på spillet.

Sterling er et langt mer usikkert kort, men han var i godt gammelt slag forrige runde. I førsteomgangen var Sterling et angrep alene, og var nære både mål og målgivende ved føere anledninger. Burde også hatt en assist på straffesparket han skaffet i førsteomgangen.

Er sterling i samme slag mot Luton og Forest kommer det til å gi uttelling. Kun 2.5% har Sterling på laget, som betyr gressgrønne piler om Sterling leverer på hjemmebane mot Luton.

Tar vi hensyn til oddsen fra bookmakernes odds ser valget enda bedre ut. Bookmakere gir rundt 2.40 i odds på Sterling-mål, noe som er lavere odds enn eksempelvis Foden, Saka og Bruno Fernandes. For de som ikke er kjent med odds, betyr det at bookmakere “mener” at Sterling mål er mer sannsynlig enn at F.eks Foden scorer mål mot Sheffield United.

Sterling er verdt å ha med i vurderingene denne runden og et høyaktuelt valg for alle som vil ta en god råsjans fremover.

Fun fact: Utrolig nok har Sterlings tre siste mål i Premier League vært mot Nottingham Forest. Veldig tilfeldig, og det sier like mye om hvor lite målfarlig og Chelsea og Sterling var forrige sesong – men vi bare nevner det likevel.

Chilwell/Gusto (CHE) £5.6m/4.0m

Samme vurdering som lagkameratene Jackson og Sterling. Chelseas kommende program er fantastisk. Chilwell var svakere mot West Ham enn mot Liverpool, men hadde noen offensive bidrag.

Gode sjanser for mange smultringer i kampene som venter, og har man ikke pengene til Chilwell, kan Gusto til 4.0m være et godt aøternativ. Ulempen er at man mister en Chelsea-plass når James er tilbake fra skade.

Man bør ha minst to spillere fra Chelsea, og de to beste alternativene ser ut til å være Chilwell og Jackson. Dobbel Chelsea i forsvar virker litt hissig, så om man vurderer å triple med Chelsea-spillere bør man vurdere å involvere Sterling i mixen.

I motsetning til mange av de andre topplagene, spiller Chelsea ikke i europa. Det betyr mindre risiko for rotasjon, og litt friskere bein til Premier League-kampene. 

Mbeumo (BRE) £6.7m

Fantasytips - Spillerne du bør bytte inn nåKlart best tall av samtlige spillere i Premier League med hele 3,4 xGI på to kamper. To straffespark trekker opp voldsomt her, men selv uten straffer ville Mbeumos xGI vært blant de beste i ligaen.

Om du ikke har Mbeumo på laget bør du vurdere å gjøre det du kan for å få han inn. Brentford har et svært grønt kampprogram i vente, og spiller 3 av de 4 neste kampene på hjemmebane.

Mbeumo har både form og kampprogram som taler for at han bør inn på Fantasy-laget. I tillegg er han midtbane på spillet, men spiller ving/spiss og tar straffene på Brentford.

Mbeumo leverte svært gode tall uten Ivan Toney på banen i fjor, og fortsetter. samme spor denne sesongen. Mbeumo er en spiller man MÅ ha på laget de neste fem rundene. 

Alexander Isak (NEW) £7.7m

Mange vil nok vente til Gameweek 4 eller 5 med å bytte inn Isak på laget, men rød kamp mot Liverpool bør ikke virke for avskrekkende.

Slik Liverpool har sett ut til nå er det like sannsynlig at Isak scorer hjemme mot Liverpool som borte mot Sheffield. En liten overdrivelse kanskje, men Liverpool har sett svake ut defensivt til nå – noe Isak kan utnytte i gameweek 3.

Jackson og Alvarez ser ut som bedre alternativer på grunn av programmet, men Isak bør være med i bytteplanene de kommende rundene.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds