Fem gode råd for å ta igjen det tapte på Fantasy

Synes du fpl-sesongen har begynt litt trått? Føler du deg litt som Mikel Arteta gjorde for 2 runder siden? Har du en liten klump i magen fordi du valgte Adama Traoré istedenfor Ismaila Sarr? Da er sjansen stor for at du deler skjebne med drøyt 7,2 millioner spillere som ligger utenfor topp 1 million. Her er derfor noen velmente råd for hvordan du kan hente deg inn igjen:

Diff med mindre risiko

Det er aldri lurt å velge spillere kun på grunnlag av at de har lav eierandel. Det er som regel en grunn til at eierandelen er lav, og det er at «flokken» ikke har troen på disse spillerne. Derfor bør du kanskje ikke diffe med premium-spillerne dine, men heller ta noen sjanser med de noe billigere alternativene dine.

Eksempel: Å kjøpe Adama Traoré istedenfor Demarai Gray er et langt mindre risikofylt valg enn å ha Vardy istedenfor Ronaldo. (I begge tilfellene har sistnevnte minst 4 ganger høyere eierandel)

Doble i forsvar og/eller angrep

Det å kjøre dobbel dekning i et populært forsvar er et våpen i seg selv. Alle som doblet med Tsimikas og Alexander-Arnold i starten av sesongen har fått max uttelling på dette, og duoen Dunk/Duffy er en høyaktuell kombo til minimal risiko.

Kjører du inn Van Dijk ved siden av Trent Alexander-Arnold nå sitter du med en dødelig duo som 0.17% av topp 10k-managerne er i besittelse av.

Det samme prinsippet kan brukes på Bruno+Ronaldo istedenfor bare én av dem. Disse to gir deg en kombinasjon som bare 1.79% av topp 10k deler med deg. (En premium angrepsdobbel kommer selvfølgelig med større risiko enn en billig dobbel i forsvar)

Ikke ta hits for å ende opp med samme lag som alle andre

Det «beste» som kan skje dersom du bruker massevis av hits for å få inn Ronaldo, Salah og Ismaila Sarr før den kommende runden er selvfølgelig at de fortsetter å levere.

Problemet er at du da ender med et lag som følger strømmen, men du har allerede sørget for å ligge ytterligere 4 eller 8 poeng bak «alle andre».

La oss sammenligne det med beste mulige utfall dersom du tviholder på for eksempel Bruno, Raphinha og Vardy én runde til – nemlig at disse får flere poeng enn de tre andre til sammen. Nå har du plutselig mulighet til å ta inn 10-15 poeng på «flokken» bare ved å ta det helt med ro.

Jeg sier på ingen måte at du skal kjøpe sistnevnte trio nå, men hvis du allerede henger etter er det veldig usannsynlig at du tar noe særlig innpå ved å være sist ute med å kjøpe nettopp de spillerne som allerede har sørget for at du henger etter.

Dette kalles å jage poeng, og alle som brukte -4 poeng på å få inn Antonio før runde 4 vet hvor hardt den taktikken kan straffe seg.

Prøv å finne «den neste bølgen»

Absolutt alle som ligger i topp 10k akkurat nå er der fordi de har truffet en eller annen bølge på riktig tidspunkt. Det kan være fordi de hadde duoen Benrahma/Antonio og/eller TAA/Tsimikas fra start, startet med Hugo Lloris i mål, eller tok inn Ismaila Sarr rett før runde 5.

Mange av disse bølgene virker det nå for sent å hoppe på nå dersom du skal ta igjen det tapte, så trikset her er å lete etter en liten krusning som kan bli en kjempebølge om 2-3 GWs.

Chelsea har for eksempel 5 rålekre kamper på rappen etter City-oppgjøret: SOU, bre, NOR, new, BUR. Vil du være en av de første som eier f eks både Alonso og Rudiger? Den kombinasjonen er brukt av magre 0.08% i topp 10k akkurat nå, men det er kanskje greit å vente til etter City-kampen.

Ikke gi opp

Det siste rådet er også den største klisjéen i hele fpl-universet, kanskje i verden for øvrig. Dette er et maraton, ikke en sprint, bla bla bla. Pranil Sheth (topp 200 i verden 3 ganger), også kjent som Lateriser, har nærmest gjort det til en sport å vente på at «flokken» skal tråkke feil.

Han påpeker at alle vi som ligger utenfor topp 1 million akkurat nå må huske én viktig ting. 99% av de som ligger foran oss kommer til å gjøre feil i løpet av 38 runder.

Så pust med magen, sitt stille i båten, og husk at ydmykelsen din skal vare i 33 runder til…

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds