Fem spillere du kan kvitte deg med nå

En hektisk romjul er nesten over. Forhåpentligvis betyr det litt mer handlingsrom i tida fremover, men det er likevel en kabal som skal gå opp de neste ukene. Vi ser på hvilke populære spillere du like greit kan kvitte deg med umiddelbart.

Edouard Mendy (17% eierandel)

Kampprogrammet kunne knapt vært tøffere for et Chelsea som har snublet altfor mange ganger i det siste. Mendy sin poengfangst droppet drastisk på overtid mot Brighton, og i neste kamp er det selveste Liverpool som gjester Stamford Bridge.

Som om ikke det var ille nok må Chelsea antakelig klare seg uten Mendy i de to påfølgende kampene mot City og Spurs grunnet Afrikamesterskapet. Deretter skal Chelsea spille VM for klubblag, og Mendy er altfor dyr til å ha på benken i 4-5 GWs.

Reece James (35% eierandel)

Situasjonen er ikke noe særlig bedre for Reece James. Han forlot banen med det som etter sigende er en hamstringskade, og med blank GW24 og 25 ser det ikke lovende ut for James i ukene fremover.

Bernardo Silva (28% eierandel)

Okei, her kommer det kanskje en liten brannfakkel, men Manchester City har tross alt scoret 18 mål på de siste 4, og Bernardo har ikke levert målpoeng i noen av dem. Han er rett og slett tredje-sist på litt for mye av det som skjer offensivt for de lyseblå, og for eksempel Foden ser ut som et langt giftigere valg dersom han nå er inne i varmen igjen hos Pep.

City er også blant de eneste lagene som ikke har noen utsatte kamper til nå, og ser dermed ikke ut til å ha noen dobbel gameweek i anmarsj.

NB! Bernardo virker ganske trygg i City-laget, så det er selvfølgelig mye større risiko knyttet til å bytte ham enn de to førstnevnte.

Emile Smith Rowe (25% eierandel)

Det virker kanskje rart å ta ut en mann som har scoret i tre kamper på rad, men faktum er jo at dersom du har Smith Rowe på laget har du vært mer heldig enn dyktig i det siste. Både Saka og Ødegaard fremstår som tryggere valg, men det er ikke bare det som er grunnen til at han kan tas ut nå. De to neste kampene er mot City og Spurs, deretter hjemme mot Burnley og en tøff bortekamp mot gjerrige Wolves. Så kommer et stort problem i form av blank GW25 og 27.

Mohamed Salah (65% eierandel)

Siste mann på lista er kanskje fpl-samfunnets mest omstridte transfer. Det å bytte ut en mann som har hentet 50 poeng mer enn stort sett alle andre byr oss naturlig nok litt imot. Hele fpl-redaksjonen har tatt ham ut, og var ufattelig heldige mot Leicester sist.

Det er likevel langt fra tilfeldig at han er den mest solgte skadefrie spilleren før GW21. Etter Chelsea-kampen venter antakeligvis to blanke kamper for både Salah og Mané, så hvis det i det hele tatt finnes et riktig tidspunkt å selge Salah på må det være nå.

Hvis du mener at Salah er den beste kapteinen i GW21 kan du beholde ham en uke til, men du risikerer å tape terreng til konkurrentene dersom du skal la 13 millioner sitte på benken i ukene fremover.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds