Firmino først ut av dørene på Anfield

Få dager før Liverpool skal møte Manchester United på Anfield søndag, kom nyheten om at Roberto Firmino (31) forlater Liverpool.

Brasilianeren, med Roberto Firmino Barbosa de Oliveira som sitt fulle navn. Han ble født i Maceio i Brasil i oktober 1991. Han startet karrieren hos Figueirense i 2009 (53 kamper – tolv mål), før han gikk til Hoffenheim i 2011 (153 kamper – 49 mål). I Liverpool står han med kun få måneder igjen å spille med 353 kamper og 107 mål.  Han scoret sitt første mål for Liverpool i bortekampen mot Manchester City 21. november. For Brasil har han (hittil) 55 landskamper og 17 mål.

Bobby

I Liverpool ble den brasilianske stjernespilleren kalt “Bobby” og ble en stor helt på The Kop og resten av Anfield. Han fant seg godt til rette på laget og i byen.

Dette er spilleren som har gitt Liverpool-supporterne så mange gleder i de åtte årene han har spilt for de røde, har bestemt seg for å ikke skrive under ny kontrakt. Han forlater dermed klubben gratis kommende sommer.

Han kom til Liverpool fra Bundesliga-klubben Hoffenheim 24. juni 2015. Dette var mens Brendan Rodgers ennå var manager i klubben. Han fikk sin debut 9. august mot Stoke City (1-0-seier). I oktober samme år fikk Liverpool ny manager i Jürgen Klopp. Firmino viste seg som en ypperlig 9er-spiller i Klopps Gegenpressung-system, der han er førstemann som går i press, som er starten på Liverpools forsvarsspill. Firmino har vært en spiller med eksepsjonell nærteknikk og med mange smarte og overraskende løsninger på lur.

Drakt nummer “9” fikk han i 2017, da Mohamed Salah kom til klubben. Egypteren tok over drakt nummer “11”.

Vunnet “alt”

Han har vunnet Copa America (2019) med landslaget. Med Liverpool ble han Premier League-vinner i 2019/20, Champions League-vinner i 2018/19. Super Cup-mester og vinner av VM for klubblag i 2019, vinner av ligacupen og FA-cupen i 2021/22.

Den 181 centimeter høye spilleren, med de tekniske finessene og skuddene, har satt sine spor blant Liverpools supportere. Klopp ville gjerne ha beholdt han, men det er en kjensgjerning at Firmino mer og mer har mistet sin faste plass i Liverpools angrep. Nå vil han ha nye utfordringer på tampen av karrieren. Hvor han havner nå er usikkert.

Opprydding

Firmino er en av flere som forventes å forlate Liverpool denne sommeren. Slik det ser ut nå, så kan de andre være keeperen Adrián, forsvarsspillerne Nathaniel Phillips og muligens forsvarsspiller Joe Gomez og midtbanespillerne Alex Oxlade-Chamberlain, Arthur Melo (utlån avsluttes) og James Milner.

Fabinho (kontrakt til 2026) og Jordan Henderson (2025) har ikke hatt en stor sesong, men fortsetter nok minst en sesong til. De kan muligens bli solgt hvis et godt tilbud kommer.

Og så var det kjøpene da. Det går hardnakkede rykter om at den drøye milliarden Borussia Dortmund ønsker for Jude Bellingham klargjøres av Liverpools eiere. Laget må i tillegg har en midtbanespiller og en forsvarsspiller eller to i tillegg. Kanskje en habil høyreback, så laget kan begynne å rendyrke Trent Alexander-Arnold som det han egentlig er, en god høyre kant?

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds