For en oppreisning for Alexander-Arnold

Det var tydelig at Jürgen Klopp hadde manet sine elleve utvalgte spillere til innsats i Champions League-kampen mot Rangers på Anfield tirsdag kveld. Tilbake var Klopps Gegenpress og en innsats vi føler det er lenge siden vi har sett av de røde.

Liverpool har begynt sesongen svakt og har avgitt mange flere poeng enn forventet i Premier League. I Champions League fikk de 1-4 og bakoversveis i åpningskampen mot Napoli. Nå er dette fulgt opp med to tre-poengere mot Ajax og Rangers på hjemmebane, men likevel så ligger det noe uforløst her.

Ingen hvile

I disse spaltene tirsdag, skrev jeg at det kanskje var tid for å la Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah hvile etter en krevende tid, der de to har fått mye av skylden for formsvikt og poengtap. Alexander-Arnold har til og med blitt vist den kalde skulderen av landslagssjef Gareth Southgate og det er ingen selvfølge at mannen som er blitt kåret til verdens beste høyreback, ikke kommer med i Englands VM-tropp i Qatar i november/desember.

Men nei, Klopp tviholdt på både Trent og Mo, som begge spilte bra mot skottene. Alexander-Arnold kvitterte til og med ut et frisparkmål i krysset, noe som må ha vært veldig deilig etter all tung motgang.

Håp

Liverpool reiste seg etter flere svake kamper, der det har virket som om selvtilliten har nådd et bunnivå. Nå gjelder det å ta med seg den gode opplevelsen fra Champions League over til Premier League. Rangers er ikke helt på nivå med de beste lagene i Premier League og det er disse lagene de røde skal opp mot nå De to neste søndagene er det ligaleder Arsenal på Emirates og tabelltoer Manchester City på Anfield som står på menyen. Det blir testen og vil definere mye av fortsettelsen på sesongen 2022/23. Imellom de to kampene skal laget til Glasgow for bortemøte med Rangers på Ibrox.

Håpet om en god sesong lever, men da må Klopps disipler fortsette den gode trenden fra tirsdagen.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds