Fantasy Premier League - Fantasytips og artikler

Før Gameweek 19 – Fantasy Premier League

Boxing Day byr på hele ni Premier League-kamper, fordelt på fire forskjellige kamptidspunkter. Vi får med andre ord sjeldent bedre muligheter til å forbli godt plantet på sofaen mens både julemat og FPL-hendelser fordøyes.

Fra GW19 avsluttes på Molineux  til GW20 sparkes i gang på Amex Stadium skiller det under et døgn. Det byr på utfordringer for FPL-managere som får minimalt med tid til å forberede lagene sine til en ny runde.

Flere av PL-lagenes managere har ikke overraskende hintet om kraftig rotasjon i juleperioden. Her vil det komme mange overraskelser, både gode og dårlige.

Romjulen er høysesong for engelsk fotball, og svikter laget ditt til runde 19, kan du trøste deg med at lagene er i gang med en ny runde bare 15 timer etter at runde 19 avsluttes!

Hvem erstatter Son?

For mange vil det være naturlig å se til Liverpool når man skal erstatte Son. Både Sadio Mané og Mo Salah er innenfor rekkevidde verdimessig, og med en dobbel gameweek som kommer snikende, vil man før eller siden sikte seg inn på Pool-duoen uansett.

De største usikkerhetsmomentene er knyttet til Liverpools kommende kampprogram, samt den ekstra belastningen Qatar-reisen kan ha påført spillerne. For de som ser etter en langsiktig erstatter er både Mané og Salah gode erstattere for Son.

Richarlison ble anbefalt forrige uke, enten allerede til Arsenal kampen eller til denne runden.

 Carlo Ancelotti tar over Everton-skuta i tide til å lede laget i hjemmekampen mot Burnley, og det er lov å ha forhåpninger om at Everton får en viss effekt av å få inn en ny trener.

Samtidig som Son suspenderes er Paul Pogba tilbake. Selv om det var lite franskmannen kunne gjøre for å redde poeng mot Watford, fikk han fart i et tamt United-lag.
Pogba er kreativ og har vist at han både kan score mål og assistere, noe Ole Gunnar Solskjærs mannskap ser ut til å ha et desperat behov for.

I skrivende stund er eierandelen på 3.5%, noe som betyr at Pogba også en solid “DIFF”.

Toppkamp med slitne bein?

Liverpool er kåret til verdensmestre, og returnerer til ligavirkeligheten med en vanskelig bortekamp på King Power Stadium. Laget har, i tillegg til å reise tur/retur Qatar, spilt 90+120 minutter med tett fotball på den drøye uken som leder opp til toppkampen mot Leicester. Mo Salah og Andrew Robertson spilte samtlige 210 minutter, mens Sadio Mané og Trent Alexander-Arnold «slapp unna» med de 120 minuttene i lørdagens finaleseier over Flamengo. Vil denne belastning påvirke Liverpool-spillerne?

Ett gult unna suspensjon

Gameweek 19 er verdt å merke seg. Etter den runden økes nemlig spillernes suspensjonsterskel fra 5 til 10 gule kort. Blant spillerne som kun er ett gult unna suspensjon finner vi John Lundstram, Raheem Sterling, TAA, Jack Grealish, Richarlison og Wan-Bissaka.

Ukens kapteinsalternativer

Marcus Rashford

Manchester United tar imot et Newcastle-lag som ved enkelte anledninger i år har vist en evne til å parkere bussen på bortebane.

Rashford har blanket i to strake ligakamper, noe som kun har skjedd en gang tidligere denne sesongen. Rashford må vurderes som en av rundens beste kapteinsalternativer i møtet med laget som har sluppet nest flest skudd fra innenfor egen boks, og fjerde verst xG conceded på bortebane.

Vi regner med at Rashford nyter godt av å spille 90 minutter med Paul Pogba på banen. Pogba vil utvilsomt løfte et svakt Manchester United, og kommer til å gi Rashford større rom og flere strenger å spille på.

Rashford er hovedvalget denne runden, men det er to lyseblå som er solide utfordrere til å nappe kapteinsbindet like før fristen:

Kevin De Bruyne

KDB har vært i glimrende form de siste ukene. Seks målpoeng på de siste 6 ligakampene. Kun Jamie Vardy som kan vise til en bedre xPts (49.7) enn De Bruynes 39.5.

Denne runden reiser Manchester City til Molineux for å møte et Wolves-lag som kun har tapt 1 av sine siste 19 kamper. City kan med andre ord forvente seg en tøff batalje 3. juledag, men De Bruynes form og betydning for laget gjør ham til et godt armbåndsalternativ også denne uken.

Det samme gjelder lagkamerat Sterling. Skulle man være så heldig å ha begge på laget, har vi en liten knapp på sistnevnte. Forutsatt at man faktisk har bestemt seg for å “cappe” en City-spiller den kommende runden. KDB er et sikkert valg, men Sterling kan ofte gi mer eksplosive poengsummer.

Paul Pogba og Sergio Agüero er begge tilbake i aksjon. Sjekk innom Ben Dinnery for siste nytt på skadefronten.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds