Før kampen – Everton v Liverpool

 

Kampstart: Lørdag, kl. 13:30
Vises på: TV-kanal

Everton v Liverpool

Det er nesten to uker siden forrige Premier League-kamp ble spilt, og det er en skikkelig godbit som sparker i gang den femte serierunden i tidligkampen lørdag ettermiddag. Et høytflyvende Everton med full pott og tabelltopp tar imot Liverpool, som tapte 7-2 for Aston Villa forrige serierunde, på Goodison Park til Merseyside-derby.

Everton har startet sesongen forrykende og troner øverst på tabellen med 12 poeng på de fire første kampene. Den første seieren kom på bortebane mot Tottenham, som har sett veldig gode ut etter det oppgjøret, mens de andre seirene kom mot West Bromwich og Brighton på Goodison Park, og Crystal Palace på bortebane.

Premier Leagues toppscorer hører til i Liverpool, men ikke den røde delen – Dominic Calvert-Lewin har scoret seks mål på de fire første kampene, og innehar toppscorertittelen sammen med Heung-Min Son per dags dato. Engelskmannen har alltid vist potensiale og vært en vanskelig spiss å spille mot, men det er først de siste 12 månedene at han har begynt å levere målpoeng. Kommer vi til å se han på topp sammen med Harry Kane for landslaget i neste års EM?

James Rodriguez har også stått fram som en profil for Everton i sesongstarten og har tilført laget x-faktor. Colombianeren står med produktive tre mål og to målgivende pasninger hittil, og er den som trekker i trådene i Carlo Ancelottis mannskap.

Liverpool sine tre første kamper gikk omtrent som smurt med sterke seire mot Leeds, Chelsea og Arsenal, og det så ut som den soleklare favoritten til å ta ligatittelen også denne sesongen – men så tapte de hele 7-2 mot Aston Villa i Birmingham. «The Reds» må fortsatt kunne regnes som favoritter til ligagull, men det resultatet viste at absolutt alt kan skje.

Spillere som Sadio Mané, Jordan Henderson, Thiago Alcantara og Alisson Becker har alle vært utenfor laget på et eller annet tidspunkt, og det er tydelig at skadene preger dem stort. I det som er en komprimert sesong, kan det bli fatalt i racet om ligatittelen.

Liverpool ser ut til å ha de fleste av de viktigste spillerne sine klare til lørdagens oppgjør, men Adrián kommer til å stå i mål i Alisson Beckers fravær. Hos Everton ser det ut som om de fleste nøkkelspillerne er tilbake, og dette er en gyllen mulighet for «The Toffees» å endelig vinne mot erkerivalene sine og feste grepet om tabelltoppen.

Fun fact: Liverpool har ikke tapt på hele 22 kamper mot Everton i alle turneringer.

 

Forventet lagoppstilling

Everton (4-3-3):

Jordan Pickford

Seamus Coleman, Michael Keane, Ben Godfrey, Lucas Digne

André Gomes, Allan, Abdoulaye Doucouré

James Rodríguez, Dominic Calvert-Lewin, Richarlison

 

Liverpool (4-3-3):

Adrián

Trent Alexander-Arnold, Joe Gomez, Virgil van Dijk, Andy Robertson

Jordan Henderson, Thiago Alcantara, Gini Wijnaldum

Mohamed Salah, Roberto Firmino, Sadio Mané

 

Skader/suspensjoner:

Everton:

Cenk Tosun

Jean-Philippe Gbamin

Mason Holgate

Jarrad Branthwaite

Jonjoe Kenny

Yerry Mina (tvilsom)

 

Liverpool:

Alisson Becker

Alex Oxlade-Chamberlain

Kostas Tsimikas

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds