Før runden: Cardiff vs Newcastle

Lørdag klokken 13.30 norsk tid, sparkes den andre Premier League runden i gang.

Destinasjonen er Wales, nærmere bestemt cardiff City stadium– der Cardiff tar imot «The Magpies». Cardiff kommer fra et helt fortjent 2-0 tap borte mot Bournemouth.

Neil Warnock sine menn ble som fryktet ett nummer for små i det store selskap. Det skal dog sies at Bournemouth kommer fra en imponerende pre-season– sånn sett var det ingen lett første kamp for Cardiff.

Det som burde bekymre alle Cardiff-supportere er hvor mange sjanser de slapp til. Ifølge xG-statistikken, slapp de til sjanser tilsvarende 2.41 mål– det er tredje dårligst i hele Premier League. Fremover var det heller ikke mye å skryte av da de skapte xG på 0.87. De hadde kanskje fortjent ett mål, men tapet var fortjent.

Til denne kampen kan Cardiff benytte seg av Harry Arter (lån fra Bournemouth). Den danske spissen Zohore kan også være tilbake til denne kampen. Han sliter med en liten føling i lysken, men siste rapport fra Warnock er at han håper han er klar. Islendingen Aron Gunnarson er definitivt ute til helgens kamp. Newcastle gikk på ett knepent 1-2 tap mot Tottenham.

Benitez sine menn spilte en god kamp etter min mening. Spurs virket noe redusert med tanke på antallet VM-spillere i troppen, men de er absolutt en god målestokk. Synes Newcastle så relativt god organisert ut, med gode trusler offensivt. Spesielt Kenedy virket frisk. Benitez uttalte etter kampen: «vi fortjente uavgjort». Ifølge mine statistikker stemmer ikke dette, da «korrekt» resultat ifølge xG/xGA tilsvarer ett 1-2 tap.

Jeg skal dog ikke vektlegge disse tallene for mye, da jeg som sagt synes Newcastle imponerte og hadde ok offensive relasjoner. På skadefronten ser det skralt ut bakover. «the magpies» kommer til og måtte klare seg uten DeAndre Yedlin og Florian Lejune til denne kampen.

Odds

I følge oddsen til Pinnacle sports i skrivende stund er Newcastle favoritter ( hjemme:3.31 uavgjort: 3.12 Borte: 2.51) . Jeg må nesten si meg enig i denne vurderingen, da Cardiff fremsto som ett Championship-lag med dårlig defensiv organisering i første runde. Men man skal heller ikke undervurdere boosten av å spille første hjemmekamp for ett nyopprykka lag. Jeg tror likevel av Neil Warnock må være Neil «Warlock» for å utjevne kvalitetsforskjellene i de to lagene. Min spådom: 1-2.

 

Oddtipset

Newcastle vinner til 2.52
COOLBET

 

 

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds