Før runden: Chelsea vs Arsenal

Lørdagens store attraksjon for oss anglofile er oppgjøret mellom Chelsea og Arsenal. Stamford Bridge, der det angelsaksiske England beseiret og drepte Harald Hardråde i 1066, skal denne lørdagen være oppholdssted for nok en stort slag– slaget om London.

«Sarri-ball» har offisielt ankommet balløya. Etter en skuffende opptreden i Community Shield var det mye snakk om at Sarri trengte tid for å sette laget. Men allerede borte mot Huddersfield svingte det av «gjenfødte» Chelsea. Chelsea dominerte kampen totalt, og vant fortjent 0-3 på John Smith Stadium. Selv om de slet til tider i første omgang med Huddesfield sitt høye press og etter skyvning av backene, tilsier alle stats at det var en helt fortjent seier.

Til denne kampen forventer jeg at Hazard kommer til å starte. Tipper han tar plassen fra Willia eller Ross Barkley. Ellers forventer jeg samme lag og formasjon fra Maurizio Sarri sine gutter. (4-3-3) Unai Emry`s disipler fikk det som ventet tøft hjemme mot Manchester City. Vi fikk uansett ett lite glimt av det nye Arsenal– høyt press og spille seg ut bakfra. Presspillet fungerte til tider meget bra etter min mening.

De satt til tider den bakre fireren til City i store vanskeligheter. Utspillene bakfra var på en annen side ikke en suksess. Det er ganske åpenbart at Peter Cech er utdatert, og han ikke kan fortsette som i kampen mot City. Midtbaneleddet til Arsenal hadde også mange enkle balltap, denne naiviteten har dessverre blitt et kjennemerke for laget fra Nord-London. Forventer tilnærmet samme lagoppstilling som mot City. Spørsmåltegnet er keeperplassen, der kritiske røster skriker på ett bytte. Personlig kjenner jeg lite til Leno, men det skal vel mye til at han er verre med beina en Cech. I 3` ern fremme kan Lacazette komme inn som spiss og Aubameyang flyttes ut på vingen– blir eventuelt Mkhitaryan som blir henvist til benken. Dette blir dog bare spekulasjoner. Tradisjonelt blir det tette og jevne oppgjør mellom disse lagene. Blant annet endte det 0-0 på Stamford Bridge i fjor. Jeg tror denne kampen kommer til å følge dette mønstret, men at Chelsea tar det til slutt. Resultattips: 2-0 Chelsea. Jeg skal også investere noen enheter i kampen.

Man har ikke all verdens av grunnlag når det gjelder stats enda, da må man ta til takke med hva man har sett og intuisjonen. Intuisjonen har gitt meg et godt overskudd to sesonger på rad, og håper/tror dette kommer til å være tilfellet i 2018/2019-sesongen også. Magefølelsen i denne kampen sier at oddsen på ett underspill er meget spisbar. Jeg slenger derfor inn ett halvtungt spill på under 3 mål @ 1.78 hos pinnacle sports. NB: dette er bare en anbefaling fra min side, du må selv vurdere om du synes spillet har verdi.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds