Fortsatt en jobb å gjøre for Liverpool, som nå må omstille til ligamodus

Liverpool vant kveldens kvartfinale i Champions League 3-1 på Benficas hjemmebane. For alle som tror at det er en trygg ledelse, tro om igjen. Benfica har nok kvalitet til å snu kampen, men to måls ledelse foran en retur foran eget publikum på Anfield bør holde.

De gule fra Merseyside spilte godt og flere av de offensive spillerne, markerte seg. Superspiss Salah markerte seg også, men i negativ retning. Han lyktes ikke med mye i kveld og ble byttet ut etter rundt en time.

Konate scoret etter 17 minutter da han var oppe og headet ballen i hjørnet. Mané økte etter 34 minutter og av en eller annen grunn – kanskje sur for å bli benket i siste kamp (?) – jublet ikke. Rett etter hvilen markerte Konate seg igjen, men nå i negativt fortegn da han var klønete i en involvering rett foran eget mål og lot kjempetalentet Darwin Nunez få fritt leide til mål. 1-2.

Kontroll

Kampen vippet noe, men Liverpool hadde brukbar kontroll. Et par minutter før slutt fikk Luis Diaz (bildet) nettkjenning, da han fikk en fantastisk pasning fra Naby Keita. Diaz rundet keeper og la ballen i det åpne målet og den tidligere Porto-spilleren jublet foran gale Benfica-supportere. Ikke spesielt populært at det var deres hatobjekt nummer en som sto bak den.

Liverpool bør klare å holde på ledelsen og avansere til semifinalen mot enten Villareal og Bayern München. Men det bør de ikke tenke så alt for mye på fram til søndag kveld. Nå er det Manchester City som gjelder. Kampen spilles på søndag klokken 17:30, da bør alle med hjertet i Liverpool være klare, for dette blir litt av et oppgjør.

City slo Atletico Madrid 1-0 på Etihad i kveld, i en kamp der spanjolene var ultradefensive som de pleier. Kevin de Bruyne scoret kampens eneste mål. I morgen spilles de to siste kvartfinalekampene, Chelsea mot Real Madrid og Villareal mot Bayern München. Vinneren av City/Atletico møter Chelsea/Real Madrid og Villareal/Bayern skal møte Liverpool, eller Benfica da, om de mot formodning skulle klare å snu kampen.

Gode treningsdager

Både Liverpool og Manchester City får noen gode treningsdager i hver sin by i nordvest-England, som oppladning til storoppgjør nummer en søndag.

Liverpool plukket ikke opp nye skader i dag. Fabinho lå lenge nede etter en smell i hodet, men kom seg på beina og fullførte kampen. Salah var svak, men toppscoreren i Premier League er garantert med i startoppstillingen søndag. De beste spillerne i verden har en egen evne til å slå tilbake etter dårlige kamper. Det regner vi med Mo gjør nå.

Laget

Alisson vokter helt sikkert det ene målet på Etihad.

Forsvarsfireren kan fort bli den samme med Alexander-Arnold, van Dijk, Konate og Robertson. Hvis ikke Jürgen Klopp velger å dra Joël Matip opp av hatten. Vi tipper at Fabinho spiller defensiv midtbanespiller, som han pleier. Henderson startet på benken i dag, han starter på Etihad. Det gjør sannsynligvis også Thiago Alcantara.

Det er stor kamp om plassene lengst framme. Salag spiller. Det samme gjør sannsynligvis også Mané. Den siste plassen står mellom Diaz og Firmino. Brasilianeren er i form og viste bra takter når han kom inn i Portugal i kveld.

Men så er det mye som kan skje i løpet av en treningsuke og om det er spillere som plukket opp noe i oppgjøret i kveld.  Den som lever får se. Den største kampen denne sesongen, nærmer seg med stormskritt.

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds