Forhåndsomtale – Lørdagskampene

West ham v Wolverhampton

16.00 er avspark for hele 5 kamper. Den første 16.00-kampen som skal ilden er West Ham v Wolverhampton. Det var knyttet store forventninger til West ham før sesongen. Uten å krisemaksimere, kan man si at de har skuffet stort.

Med null poeng på de første tre kampene, må Pellegrini sine gutter finne seg i å være såkalt tabelljumbo. Mange av problemene jeg belyste i min sesongprediksjon, har dessverre vært meget fremtredende i de første kampene. Rommene mellom lagdelene er for store, og backene blir satt opp i mange farlige en-mot-en situasjoner. Hovedproblemet som jeg ser det, er at de offensive spillerne er slappe i presset. Synes nyervervelsen Felipe Anderson har vært spesielt dårlig i den fasen. Det har også gitt utslag i hele 9 baklengsmål.

Skader:
Utenom langtidsskadde Lanzini, har Antonio, Arnautovic og Noble slitt med skader. Antonio spilte noen minutter i gårsdagens cup-kamp mot Wimbeldon, så han burde være klar til dyst. Arnautovic gikk av med de som så ut som en kneskade mot Arsenal. I skrivende stund er det litt uklart hvorvidt han blir klar til helgen, men ifølge skadeguru Ben Dinnery skal han være klar, forutsatt at det ikke oppstår noen tilbakeslag. Noble slet med ryggen i dagene før Arsenal-kampen. Sånn jeg har tolket det skal han mest sannsynlig være klar til dette oppgjøret, men man nesten følge med på pressekonferansen inn mot avspark for å få ytterliggere svar.

Wolverhampton var også et lag man trodde skulle komme på øverste halvdel. Mange ble nok litt skuffet av den første kampen hjemme mot Everton, da det bare 1-1 på tross av de var en mann mer i over 45 min. Mot Leivetser tapte de ufortjent 2-0–revene hadde en xG på usle 0.2. Forrige helg var på mange måter et gjennombrudd på det øverste nivå, for Nuno Santo sine gutter. Selv om det ble et 1-2 tap mot city, så spilte de en meget god kamp. Det er sjeldent man opplever at city sine motstandere ligger så høyt som 1.24 på xG- statistikken. Alt i alt kan man si at Wolverhampton har fått en anelse dårlig betalt. Skader: Det er ikke meldt om noen nye skader til denne kampen. Denne kampen er livsviktig for West Ham. Usikkerheten rundt skadene gjør det til en ekstra vanskelig situasjon. Personlig tror jeg de får det tøft mot Wolverhampton, som ut i fra alle statistikker, har fått dårlig betalt.

Er rett og slett skeptisk til om West Ham klarer å demme opp defensivt. Dette tar oss til oddstipsene i denne kampen: over 2.5 mål @ 2.03 spilles med 6 enheter hos Pinnacle sports. Wolverhampton + 0.25 @ 1.79 4.25 enheter hos Pinnacle sports.

Crystal Palace v Southampton

Roy Hodgson sine menn har begynt sesongen på en ok måte. De første 3 kampene har bare resultert i 3 poeng, men èn av disse kampene var mot serieleder Liverpool.

4F1BE09800000578-6062575-image-a-31_1534327111692
Kan denne mannen sørge for tre nye poeng til Palace?

Palace ligger kompakt og spiller på spisskompetansen til trioen på topp. Personlig synes jeg ofte at Palace spiller bra, men når jeg sjekker xG-statistikkene kommer de nesten alltid dårlig ut. Teorien min er at det har mye med den konservative spillestilen til mr. Hodgson.

Skader:
Til denne kampen får Palace tilbake vidunderbarnet van Bissaka, som bare var ute i «wan game». Forsvarsbauta Tomkins sliter fortsatt med leggen og er usikker. Men va det jeg har lest, så hadde han en liten føling i leggen hele uken, og trodde han var klar. Til mange fpl-spillere sin forargelse, måtte han se kampen fra tribunen, og er som sagt usikker til denne kampen også. (15.35 30.08)

Southampton har hatt en bekmørk start på sesongen– 1 poeng på 3 kamper. Historien gjentar seg, som den som oftest gjør– Mark Hughes sliter i bunnen av Premier League.

Til hans forsvar; Southampton har stort sett spilt relativt jevne kamper ifølge min xG statistikk.

Skader:
Mark Hughes sliter med tabellposisjon, ikke på skadefronten. Alle mann alle skal være klar til helgens kamp. Dette blir en tøff kamp for Southampton. Det er nok ikke mange som gleder seg til å reise til Croydon, for å spille ball. Av det jeg har sett, så ligner Southampton for mye på ett Mark Hughes-lag– mange personlige feil osv.

Hodgson sitt Palace-prosjekt har kommet mye lenger–laget har en fast kampplan og spillemønster. Etter min mennig er 2.29 på rak hjemmeseier, meget fint betalt: Palace rak seier @ 2.02 spilles derfor med 5 enheter hos Pinnacle sports.

Everton v Huddersfield

Everton er ubeseiret i året premier league. Èn seiere og to uavgjorte, gjør at laget fra Merseyside ligger på en respektabel 8 plass. Marco Silva har virkelig fått The Toffies på rett kjøl. Vi skal likevel ikke sees oss blind på resultatene. De har hatt flaksen på sin side, da de bare har en xPTS på 2.95, kontra deres faktiske poeng på 5. Denne statistikken lyver noe, da Everton har spilt med èn mann mindre i over 90 minutter, i løpet av de første kampene. Skader: Tidens dyreste evertonkjøp – Richalison– pådro rødt kort sist kamp, og må derfor stå over denne kampen. I tillegg pådro Keane seg en brist i hodeskallen mot Southampton. Stopperkollega Phil Jagelka, sliter med foten og er også ute. Idrissa Gueye , A Gomes og Yerry Mina, har også pådratt seg skader. Av disse er Gueye den som er nærmest å bli frisk, da han er klassifisert som «slight doubt»

Huddersfield har som forventet vært et trist skue. Et poeng og 19 plass, imponerer ingen. Med tanke på at det ene poenget kom borte mot Cardiff, gjør det sesonginnledningen enda mer miserabel. Huddersfield er det laget som har sluppet til flest store sjanser, og har produsert fremover på banen tilsvarende 1.30 xG! Vi må ta med i betraktningen at de har møtt City og Chelsea, så statistikkene er litt kunstige. Skader: Til denne kampen er Ramadan Shobi usikker og Ben Hamer er mest sannsynlig ute. Etter min emning er ikke dette noe som svekker laget betraktelig. Dette blir mest sannsynlig en kamp med spill mot ett mål. Huddersfield kommer nok til å ligge lavt, for å satse på kontringer. Odds og all logikk tilsier at Everton skal ta dette greit. Personlig er jeg litt skeptisk til Everton sitt angrep mot etablert forsvart uten Richarlison– blir de for forutsigbare? Jeg spår en seig kamp, der Everton trekker det lengste strået.

Tips: 2-0.

Chelsea v Bournemouth

«Sarri-ball» har endelig ankommet Stamford bridge. Den karismatiske italieneren ser ut til å ha tent gløden hos Chelsea-spillerne. Renessansen på brua, har resultert i en full pott og en fin fin 3 plass på tabellen–og det er uten en Edden Hazard i toppform. Det som har slått meg med denne Chelsea-utgaven er som sagt entusiasmen, og den nye posisjonen til Kante. Sånn jeg ser det kan dette utvikle seg til å bli ett problem for Chelsea. Kante passer ikke i Sarri sin spillestil, men man kan ikke benke han heller.

Bournemouth har vært et friskt pust. King, Wilson og Fraser er underholdende og meget gode spillere, med markante spisskompetanser. Bournemouth har sanket hele 7 poeng så langt. Selv om motstanden ikke har vært fryktinngytende (Cardiff, West Ham og Everton), så har de ifølge xG/xGA statistikken fått som fortjent. Om noe, så har de fått dårligere betalt, da de sist kamp hadde en Xg på 2.54, men bare fikk et poeng.

Dette er en kamp mellom to lag som er i form. Selvsagt er Chelsea store favoritter, men vi skal ikke se bort i fra at Bournemouth kan gi de kamp. Med Chelsea øyne, så er den største bekymringen markeringen i eget felt. Spesielt David Luiz virker sløv, og han bruker dessuten for lange tid med ball. Personlig er jeg litt spent på om forsvaret takler lynhurtige King og Wilson. Min prediksjon er at dette blir en og målrik affære. Hvor jevn kampen blir avhenger av hvem som får det første målet. Scorer Chelsea først, blir det nesten umulig for Eddie Howe sine gutter, men scorer Bournemouth først skal det være gode muligheter for å med seg ett resultat..

Mitt tips: 3-1 Chelsea

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds

%d