Formspillerne under radaren – Fantasy Premier League

Etter hvert som sesongen utspiller seg må vi gå litt bort fra modellen der vi bare plukker spillerne med flest poeng sålangt. For hvilke spillere er egentlig i form? Du har garantert i det minste vurdert Emile Smith-Rowe eller Conor Gallagher, men hvilke formspillere går litt mer under radaren? Vi ser nærmere på 5 av dem…

5) Alex McCarthy (4.6) 

Southampton har gått fra å være et lag som alle setter nye målrekorder mot, til å være et av de tøffeste forsvarene man kan møte. Med sine 5 clean sheets er det kun Ederson og Mendy som har flere enn Alex McCarthy, og selv om han er den mest kjøpte keeperen før denne runden må han sies å ha havnet litt i skyggen av Tino Livramento når det kommer til eierandel. Bare snaut 5% av fpl-managerne har billigkeeperen på laget.

Nøkkeltall siste 5 kamper: 3 clean sheets, 5 mål imot, 15 redninger, 3 bonuspoeng

4) Gabriel Magalhães

Motsatt situasjon har vi i Arsenal, der keeperen fanger langt mer oppmerksomhet enn midtstopperne. Gabriel+White har begynt å stenge igjen bakover for Arsenal, og førstnevnte har i tillegg notert seg for et mål. Arsenal-forsvaret flyr litt under radaren, men det er kanskje ikke så rart da neste motstander er Livepool på Anfield.

Nøkkeltall siste 5 kamper: 3 clean sheets, 1 mål, 3 bonuspoeng

3) Leandro Trossard

Brighton har endelig begynt å score igjen, og selv om det har blitt 4 uavgjort og 1 tap på de siste 5 er Trossard delaktig i det meste som skjer fremover i banen for the Seagulls. 2.6 % eierandel er neppe avskrekkende for den som ønsker å gjøre noe annet enn mengden.

Nøkkeltall siste 5 kamper: 2 mål, 2 clean sheets, 5 bonuspoeng

2) Jarrod Bowen

Folk flokker seg fortsatt rundt Michail Antonio til tross for at han har blanket i 4 av de siste 5 kampene. Det er ikke nødvendigvis dumt, for West Ham er i form. Det er likevel litt merkelig at Antonio er et så populært transfer da mannen du egentlig må få inn nå er Jarrod Bowen.

Fantastisk poengform for et West Ham-lag som flyr høyt. Kampprogrammet er knalltøft, men det ser ikke ut til å være til hinder for West Ham for tiden. Bowen har snart tatt igjen Benrahma på poeng, men har bare 1/10 av eierandelen til sistnevnte.

Nøkkeltall siste 5 kamper: 2 mål, 4 assists, 2 clean sheets, 3 bonuspoeng

1) Maxwell Cornet

Det er bare Mohamed Salah og Reece James som har høyere poengsnitt på sine siste 5 kamper enn Burnleys nye kjæledegge Maxwell Cornet. Den hadde ikke mange sett komme, og tydeligvis har heller ikke så veldig mange fått det med seg i det hele tatt. Har ikke vært fast på laget, men leverer syke poeng til tross for at han nesten aldri spiller 90 minutter.

En av de største formspillerne i ligaen har fortsatt under 2% eierandel, og kampprogrammet ser dessuten pent ut. 4 av de neste 6 er hjemmekamper.

Nøkkeltall siste 5* kamper: 4 mål, 1 clean sheet, 5 bonuspoeng
*(merk: Cornet var ikke i aksjon hjemme mot Norwich, denne kampen er derfor ikke tatt med i statistikken)

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds