Fotballspillerne som spiller fantasy

Blant de 7.7 millioner registrerte fantasylagene, er det hovedsakelig fotballtilskuere og PL-entusiaster som er typiske profiler bak fasaden. Oppi det hele har Magnus Carlsen vært med og vist taktisk briljans, hvor han i løpet av forrige sesong til tider var oppe og nikket på førsteplassen i verden.

Mange lar seg rive med år etter år, og nå har en Reddit-bruker tatt et dypdykk i databasen for å finne ut hvem som egentlig skjuler seg bak noen av profilene. Målet var å finne flest mulig FPL-lag som styres av fotballspillere, og flere nordmenn er med på listen.

Uansett om du syns det er overraskende eller ei, så er det faktisk en nordisk legende som ligger best an i fotballspillerligaen.

PS: OR = Overall rank

Yves Bissouma «bisallstar» OR: 6 751 625
Helt nederst i ligaen blant de avdekkede fotballspillerne finner man Brightons Yves Bissouma. En morsom kuriositet om laget hans er at han så langt helt ydmykt har gitt seg selv kapteinbåndet hver eneste runde.

Har nok en avslappet holdning til spillet, i alle fall ut fra benken hans å bedømme. Har ca 25% av budsjettet sitt hvilende på benk, og hadde nok hatt godt av å lese noen av analysene våre. Morsomt uansett!

Stefan Johansen «Supertarzan FC» OR: 5 710 340
Første nordmann ut er Fulham-spiller Stefan Johansen, med hans fantasylag «Supertarzan FC». Mulig det ligger noe bak navnet, men referansen går i alle fall rett over huet på undertegnede. Hadde vi stått ved første runde ville laget mulig vært forsvarlig, men å stå i gameweek 14 uten verken Son, Kane, Salah eller Bruno Fernandes fremstår som nonchalant.

Men, disse fotballspillerne har jo sikkert viktigere ting å tenke på, så enn så lenge er det et godkjent lag med ikke alt for mye kronasjer på benk. Stå på, Supertarzan FC!

Martin Ødegaard «Floppos» OR: 5 032 104
Selv om han nyter livets glade dager i Madrid, har Ødda klart å sette opp et helt greit fantasylag mellom slagene. Sesongen starta med noen taktiske bytter her og der, men det er tydelig hvor Ødegaard rett og slett ga opp.

I runde seks gønnet Martin på med fem bytter og tripple cap på Salah, og etter å ha blitt møtt med blank og to poeng ble mobilen kasta i veggen og appen aldri lasta ned igjen.

Muligens våkner laget opp til live med en fersk wildcard-chip på nyåret, men om ikke han kvitter seg med spillere som Auba og Gomez er det vanskelig å spå noe annet enn mer rød piler for den norske vidundergutten i fremtidige runder.

Ikke gi opp, Martin!

Sander Berge «Bladesmen» OR: 4 150 708
Den defensive midtbanespilleren sanker nok noen lojalitetspoeng når han skiller seg ut så langt som den eneste nordmannen med en klubbhyllest i FPL-lagnavnet. Gjorde to bytter i gameweek 4, men det har stått stille i klubben etter det.

Har jo i bunn og grunn et greit fantasylag, men etter Berge også i runde fire ga kapteinbåndet til Tielemans har det ikke flyttet seg siden det. Enn så lenge dette er fasit må enten Tielemans begynne å dra på noe inn i helsike, eller så blir nok Berge og Bladesmen i nedre tabellsjikt å finne.

Trent Alexander Arnold «TAA’s XI» OR: 2 631 073
Trippel Chelsea-forsvar og ingen Salah er interessante observasjoner på Liverpoolbackens fantasylag. Stiller med et helt oppdatert og metarespekterende lag, og gjorde senest denne runden bytter. Det er med andre ord en aktiv manager vi har med å gjøre.

Han river seg nok likevel greit i håret, i og med at han ikke ga slipp på Salah før nettopp denne runden. Som vi på godt eller vondt husker fikk jo Salah grei avkastning denne runden.

Trent har tidligere vist seg å være dyktig i FIFA, men har ikke like godt hell i fantasy denne sesongen. Det er riktignok lenge igjen av sesongen, og en mann i hans sko, som sikkert får en del informasjon vi andre ikke får tilgang til, burde nok klatre litt i løpet av vinter- og vårmånedene.

Hvis han ikke driter seg ut og går på smeller som den han gjorde med Salah denne runden, vel å merke.

Rune Almenning Jarstein «Laban’s» OR: 406 291
Etter å skamløst ha hoppet over flere britiske og generelt mindre interessante spillere finner vi Jarstein med sekssifret rank, som førstemann ut av sitt slag. Oppdatert lag med åpenbare visjoner og lite å utsette på.

Om noe er det kanskje for mange primavalg, som har resultert i at det kan se ut som spillere som Neco Williams ikke har noen ordentlig back-up. Med andre ord kan det være lurt å selge én primaspiller for å gradvis oppgradere noen av benkalternativene eller nettopp Neco Williams.

Likevel skal undertegnede passe seg for å gi flere tips, Jarstein har tross alt en helt godkjent rank.

Nicklas Bendtner «Draftlord» OR: 7 152
Om ikke innledningen ga det helt bort så er det altså danske Nicklas Bendtner som troner på toppen av fotballspillertabellen. Det er en sterk prestasjon å komme seg til den ranken han nå troner, og det til tross for en Southampton-trippel i forsvar.

I skrivende stund er det bare rød piler å se i ligaene han er med i. Verre skal det nok også bli etter en stor mengde managere får spillere inn fra benk, i tillegg til at Chelsea-spillere med høy eierprosent skal ut i aksjon i kveld.

Alt dette til tross er det nok en gang bare å ta av seg hatten og si «SALUTE, LORD BENDTNER», for helt tilfeldig er det nok ikke at han er øverst.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds