FPL: Gameweek 4 – Kapteinsvalg

 

Raheem Sterling

FPL: Gameweek 4 - KapteinsvalgFor å hevde seg i toppen av Fantasy må man ta veldig mange trygge valg i løpet av en sesong, gamble av og til, og ha flaks de aller fleste gangene man tar sjanser. Et godt eksempel på et sikkert valg er å sette kapteinsbindet på Sterling denne runden. Forrige runde leverte han ett mål og totalt 8 poeng mot Bournemouth.

Denne runden er det Brighton hjemme for Manchester City, noe som bør være en overkommelig oppgave for de lyseblå.

Aguero er et aktuelt alternativ, for de som har han inne på laget. Argentineren er for alvor tilbake, og viste scoringsform med to mål mot Bournemouth.

Hvis man ser på tallene bak målpoengene så hadde han og Sterling nesten identisk “Expected Goal Involvement” (xGI) i forrige runde, med 1.37 for Sterling og 1.35 for Aguero.

Det er viktig å huske at Sterling får ett ekstra poeng for hvert mål han scorer, og i tillegg kan få poeng for rene bur. Men Aguero, og andre spisser i spillet, drar fort med seg alle tre bonuspoengene når det scores mål.

Kun 3.4% av topp 10 000 hadde han inne på laget, og dermed kan man klatre mye på listene om Aguero leverer som

 

Mohamed Salah

FPL: Gameweek 4 - KapteinsvalgCa 400 000 FPL-managere byttet ut egypteren av laget sitt før forrige runde. Samtlige angret nok bittert på lørdagen når Salah noterte seg for 15 poeng.

Det er lett å tenke at Burnley borte er en lettere kamp for Liverpool enn Arsenal hjemme, men offensivt er det langt ifra sikkert. Kun Aston Villa (55) og West Ham (53) har sluppet til flere skudd enn Arsenal etter tre kamper, mens Burnley på sin side har sluppet til 43, til tross for at de har møtt offensivt sterke lag som Southampton, Wolves og Arsenal.

Det som også taler litt imot å sette kapteinsbindet på Salah denne runden er at Burnley ofte slipper til skudd fra utsiden av 16-meteren, i stedet for å slippe motstanderen inn i boksen. For Salah, som kun hadde ett mål på langskudd i fjor, er ikke det optimalt.

Salah gikk målløs av banen mot Burnley i begge oppgjør i fjor( kom inn fra benken i bortekampen).

Rundens kaptein

Som nevnt i starten av denne artikkelen: Fantasy handler om de trygge valgene.

Det blir ikke stort tryggere enn Raheem Sterling om dagen. Spiller 90 minutter hver eneste kamp og har fem mål på tre kamper. Det blir trolig flere mål på engelskmannen den kommende runden.

Kort oppsummert: Sett kapteinsbindet på Sterling!

 

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds