FPL GW4: 4 gode kapteiner og en kjempediff

Har du gått lei av å velge samme kaptein hver runde, eller følger du fortsatt strømmen? Her er 4 gode kapteinsvalg til runden som kommer, og et litt utenom det vanlige…

La oss først og fremst snakke om den åpenbare kandidaten, Erling Braut Haaland. Det er ganske sykt å tenke på at mange mener at mannen har underprestert med «bare» 3 mål på 3 kamper til nå. Mange ble nok skuffet over straffebommen sist, men fikk et plaster på såret da han scoret 1-0-målet tidlig i andre omgang. Så langt står Haaland med nettopp 3 xG (bare Mbeumo ligger høyere), og møter laget med desidert høyest xGC (forventede innslupne mål). Fulham står med 9.78 så langt, og det fremstår dermed som et enormt sjansespill å gå for en annen kaptein enn Haaland. Dette er nok kapteinen undertegnede går for.

Det mangler imidlertid ikke på gode alternativ dersom du ønsker å «diffe» litt med kapteinsvalget. Det mest åpenbare alternativet er selvfølgelig Mo Salah, som møter Aston Villa hjemme på Anfield. Villa har sluppet inn hele 6 bortemål på to kamper så langt, og med forsvarssjef Van Dijk ute for hjemmelaget ligger det an til en kamp der det kan bli mye mål i begge ender. Salah står med én return i hver kamp til nå, 2.2 xGI og ett annullert offsidemål. Det er antakelig bare et spørsmål om tid før det virkelig smeller fra egypteren. Noe som imidlertid legger en demper på entusiasmen er overgangsryktene rundt storscoreren. Er hodet et annet sted, eller klarer han å fokusere på det som skal skje på banen?

FPL GW4: 4 gode kapteiner og en kjempediff
Har denne mannen hodet på rett plass denne runden?

En mann som på sin side endelig ser ut til å ha hodet på rett sted er Raheem Sterling. Etter å ha bestått øyetesten med glans i runde 1 og 2, smalt det for alvor med 2 mål og assist i forrige kamp mot Luton. Nå står Forest på andre siden av banen, et lag som har sluppet inn 6 mål på de første 3, og hadde fjorårets verste borteform. Hvem vet, med Enzo sin straffebom og Reece James skadet kan en formsterk Sterling muligens få prøve seg fra krittmerket også, hvis dette blir aktuelt.

En annen formsterk midtbanespiller i ca samme prisklasse er James Maddison. Han har vartet opp med 2 assists og 1 mål på de første tre kampene, idet Spurs reiser for å gjeste Burnley på Turf Moor. For alle som synes at dette ser ut som en målfattig bortekamp, er det viktig å huske at dette Burnley-laget er et annet enn det som rykket ned. Kompany ønsker å spille seg ut bakfra, noe som kan være en dristig oppskrift mot Spurs sitt høye press og gode kontringsspillere. 6 baklengs har det blitt på årets to første bortekamper.

Maddison kan fort ende med å være nest sist på mye her, så skal man først diffe med kapteinsvalget kan man alltids prøve en superjoker i Heung Min Son. Sistnevnte har en eierandel på bare 6%, men vi vet alle hvor enormt poengtaket hans er på en god dag. Vær klar over at dette er et skikkelig langskudd av et kapteinsvalg, kun basert på magefølelse. Son har langt ifra sett ut som seg selv de siste kampene, men plutselig hugger han til.

Fotball VM 2022

Fantasy Premier League

Odds